Sport

Fudbaleri Tuzla Cityja pripremaju revanš Željezničaru

Fudbaleri Tuzla Cityja u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će u Srebreniku dočekati ekipu Željezničara.

Šef stručnog štaba Dragan Jović zbog zdravstvenih problema nalazi se u UKC Tuzla, a ekipu će u utakmici sa Željezničarom predvoditi njegovi pomoćnici.

Na pres-konferenciji o toj utakmici govorio je Selver Ahmetović, prvi pomoćnik Dragana Jovića.

– Protiv Željezničara očekujemo jednu tešku i zahtjevnu utakmicu. Oni su u vrhu tabele i traže izlazak u Evropu. Imaju jednu ekipu koja je sklopljena sa iskusnijim igračima i nekoliko mladih igrača. Gledali smo ih u nekoliko navrata, igrali smo s njima, imamo taj poraz s Grbavice, želimo da uđemo što bolje u ovu utakmicu. Imamo tri dana ispred sebe da se spremimo. Uradit ćemo analize, vidjeti gdje su dobri, gdje nisu, tako da želimo da ih pobijedimo, da se priključimo samom vrhu – ističe Ahmetović.

Stručni štab Tuzla Cityja manje-više ima sve igrače na raspolaganju. U ekipu se vraća Jasmin Čeliković.

– Složio bih se s našim trenerom da je Željezničar dobra ekipa, koja je u formi. Naučili smo lekciju iz prošle utakmice, gdje smo odigrali jednu katastrofalnu utakmicu. Želimo ispraviti te greške, želimo iskoristiti njihove mane koje imaju, ući u utakmicu pobjednički i uzeti ta tri boda – kazao je Čeliković.

Utakmica Tuzla City – Željezničar igra se u ponedjeljak sa početkom u 14.00 sati.

Na vrh