Sport

Fudbaleri Slobode žele s pobjedom otići na pauzu

U posljednjem ovogodišnjem premijerligaškom susretu fudbaleri tuzlanske Slobode igraju sa Igmanom iz Konjica. Imperativ je pobjeda jer se Tuzlaci trenutno nalaze na posljednjem mjestu premijerligaške tablice.

– Svi znate da smo imali izuzetno tešku prethodnu sedmicu, ali mislim da smo se pored toga dobro pripremali i imali dobar trenažni proces tokom sedmice. Momci su svjesni važnosti utakmice. Naš cilj se zna, mi idemo na pobjedu i samo nas zanimaju tri boda. Da bi ostvarili taj cilj, svi koji izađu na teren moraju dati svoj maksimum i ponoviti pristup kao u utakmici protiv Sarajeva – izjavio je Edin Ribić, trener golmana i pomoćnik u stručnom štabu FK Sloboda.

Stručni štab će na raspolaganju imati sve igrače osim Adama Vošnjaka, koji će susret propustiti zbog tri žuta kartona.

– Očekuje nas veoma važna i teška utakmica u nedjelju. Mi smo domaćini i sigurno preuzimamo ulogu favorita i sve osim tri boda bi bio neuspjeh za nas. Igman je u ovoj polusezoni pokazao određeni kvalitet i sigurno da zaslužuju respekt. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca, ali mi igramo kući i ponavljam sve osim tri boda za nas je neuspjeh. Uz božiju pomoć da odradimo sve što šef bude od nas tražio i nadam se da pobjeda neće doći u pitanje – izjavio je Semir Bukvić, golman FK Sloboda Tuzla.

Utakmica se igra u nedjelju na Gradskom stadionu u Banovićima sa početkom u 13 sati.

Na vrh