Aktuelno

Foto i video: Večeras u Narodnom pozorištu Tuzla film „Meso“ Saše Hajduković

Tuzla film festival započeo je sigurnim koracima i ukoliko je suditi po trenutnim reakcijama, organizatori trebaju biti i više nego zadovoljni. Svakog dana, u okviru programa sedmog Tuzla film festivala dešavaju se brojne projekcije filmova u 5 različitih kategorija: dugometražni, kratki igrani, dokumentarni, animirani i future generation short films, dok je Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli mjeeto rezervisano za različite radionice vođene pod palicom vrhunskih profesionalaca u svome poslu.

Nakon sinošnje projekcije pobjedničkog filma na Pulskom festivalu „Mali“ u režiji Antonia Nuića, a potom urnebesne komedije koja je do suza nasmijala sve posjetitelje, na večerašnjem repertoaru u 19:30 je projekcija filma „Meso“ Saše Hajduković koja, prema riječima organizatora, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

drugi dan (6)

Ljubitelji dokumentarnih filmova moći će uživati u njima od 16:15 kada slijedi „Kongres zaborava“ Vladimira Paunovića, a potom u 18:15 film „Sestre“ Zdenka Jurilj. Za ove projekcije dokumentarnih, kratkih, animiranih i future generation short films ulaz je besplatan.

drugi dan (4)

U toku je i radionica sa studentima koju vodi popularni glumac i TV voditelj Tarik Filipović. U ponedjeljak, svjetski poznati animator, Darko Belevski u svom rodnom gradu će također održati radionicu u vezi sa animiranim filmom. Budući da je Belevski već dva puta nominovan za Oskara, a svoje radno iskustvo pored Mađarske nosi i sa Tajvana, Izraela, Danske i Luksemburga polaznike ove radionice koji se nađu ba Filozofskom fakultetu Univeziteta u Tuzli od 10:00 do 12:30 sati zasigurno očekuje nevjerovatno iskustvo.

Na vrh