Aktuelno

Foto i video: Večeras u Narodnom pozorištu Tuzla film „Mali“

U prepunom Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, sinoć, 12.10. svečanom ceremonijom zvanično je otvoren sedmi Tuzla film festival. Festival je otvoren BiH premijerom filma „Južni vetar“, Miloša Avramovića. Po završetku filma nakon dugotrajnog aplauza, publiku su pozdravili i glumci Miodrag Radonjić i Luka Grbić. Ove godine, Boris Balta, direktor Tuzla Film Festivala na samom otvaranju dodijelio je i specijalno priznanje u znak zahvale za doprinos umjetnosti u Gradu Tuzla profesoru gitare Predragu Stankoviću.

Otvaranje TFF (7)

Drugi dan festivala počeo je radionicom na Filozofskom fakultetu UNTZ-a, koju je vodila  akademska glumica, redateljica, teatrologinja iz Zagreba Dubravka Crnojević Carić.

U večernjem terminu od 19:30 na repertoaru je pobjednički film Pulskog festivala „Mali“ u režiji Antonia Nuića, a nakon toga u 21:30 i izvrsna Bugarska komedija „Operacija zajebancija“. Ulaz za film iz Bugarske je slobodan.

Za sutra (14.10.) od 13:00 do 14:00 sati najavljena je radionica koju će voditi popularni glumac i TV voditelj Tarik Filipović. Dok će se od 13:00 sati u Narodnom pozorištu početi sa prikazivanjem kratkih, FGSF i dokumentarnih filmova. U 19:30 sati bit će prikazan bosanskohercegovački film „Meso“, reditelja Saše Hajduković.

Na vrh