Sport

FK Sloboda – Kapetanović: Pripreme teku dobro, cilj što prije odmaknuti se iz opasne zone

Prvotimci Slobode u Medulinu obavljaju glavni dio priprema pred nastavak  proljetnog dijela sezone.

Među njima je i Tarik Kapetanović koji je u prvom dijelu domaćeg prvenstva upisao 1440 minuta u crveno-crnom dresu. Bio je među najstandardnijim igračima, a u vrhu je liste U-21 igrača m:tel Premijer lige BiH po broju upisanih minuta, nakon 19 odigranih susreta. Zadovoljan je dosadašnjim tokom priprema, a cilj je što bolje se spremiti za nadolazeće izazove u ligi i Kupu BiH.

Dosadašnjim dijelom priprema sam prezadovoljan, sve prolazi bez problema i bez povreda što je najbitnije. Treninzi su interesantni, odlično dozirani i prolaze bez problema. Trenirali smo kvalitetno u Tuzli, a sada smo u Medulinu gdje su uslovi za treniranje zaista jako dobri. Sve je na vrhunskom nivou, a momci daju sve od sebe na treninzima”, istakao je Tarik Kapetanović fudbaler našeg tima.

 

 

Od početka priprema prvotimci Slobode odigrali su tri prijateljske utakmice. Najprije su na pomoćnom terenu stadiona Tušanj u prvoj provjeri pred nastavak prvenstva savladali Bratstvo 3:1 golovima Vranješa, Komazeca i Devedžića. Nakon dolaska u Medulin odigrali su i prvi od predviđena tri prijateljska susreta u okviru Medulin Cupa. Remizirali su sa Krupom 2:2, a u listu strijelaca upisali su se Komazec i Kurtalić. Svoje minute dobio je i Kapetanović koji smatra kako će nastupi na Medulin Cupu ekipi poslužiti da se što bolje uigra pred povratak u Tuzlu.

“Odigrali smo neriješeno sa ekipom Krupe u jednoj tvrdoj utakmici. Očekuju nas još jedna prijateljska utakmica sa kvalitetnim protivnikom, što će nam poslužiti da se što bolje uigramo za nastavak sezone.  Nestrpljivo čekamo nastavak prvenstva. Želimo da se dobrim partijama odmaknemo iz zone ispadanja i vratimo Slobodu tamo gdje pripada, a to je gornji dio tabele”, rekao je Kapetanović.

 

 

Crveno-crni prvu takmičarsku utakmicu u ovoj godini igraju u okviru 1/8 finala Kupa BiH. Domaćini smo Slogi Meridian, a istom protivniku gostujemo na otvaranju proljetnog dijela prvenstva.

Na vrh