Zabava

Film ŠKOLA MAGIČNIH ŽIVOTINJA (SCHOOL OF MAGICAL ANIMALS) u kina stiže u četvrtak 17. marta

Filmska priča o prijateljstvu i izazovima i ljepoti odrastanja oduševit će publiku svih generacija! Najmlađi će na duhovit i šarmantan način moći da se uvjere kako uz prave prijatelje i malo magije ne postoje nerješive situacije, a stariji će se podsjetiti da u svakome od nas živi razigrano dijete bez obzira na to koliko godina imamo.

 

O FILMU: Ida se preselila u drugi grad. Kao „novoj djevojčici” u školi Vinterštajn teško joj je da se prilagodi drugovima iz razreda. Popularna Helen otežava joj da stekne nove prijatelje, a za Idu je ostalo samo jedno prazno mjesto – u klupi pored autsajdera Benija.

 

Jednog dana, nastavnica cijelom razredu predstavlja Mortimera Morisona, čovjeka koji putuje po svijetu u potrazi za „magičnim životinjama”. Svaka od tih životinja predodređena je da bude srodna duša nekom djetetu. Od sve djece, novajlija Ida i autsajder Beni, prvi su u razredu koji će dobiti magičnog saputnika! Od tog trenutka, Beni kraj sebe ima drevnu, mudru kornjaču Henrijetu, a Ida lukavu lisicu Rebita.

Kada predmeti iz škole počnu da nestaju, djeca i magične životinje morat će da se udruže kako bi otkrili ko je misteriozni školski lopov.

 

Komentari
Na vrh