Kult(ura)

Film „Amanet“ Mirze Begovića od 03. novembra u kinima širom BiH

Igrani film „Amanet“ svoju kino premijeru s ekipom filma imat će u utorak, 01. novembra u Cineplexxu u Sarajevu u 20:00 sati, nakon čega će ekipa filma prisustvovati svečanim svečanim premijerama 02. novembra u Centru za kulturu  Zavidovići, 03. novembra u CineStaru Zenica, 04. novembra u Domu kulture Kakanj i 05. novembra u Kino Theatru Busovača.

Distributer filma za Bosnu i Hercegovinu je Una film, a od 03. novembra publika će imati priliku gledati film u sljedećim kinima:  Blitz CineStar Mostar, Blitz CineStar Tuzla, Blitz CineStar Bihać, Blitz CineStar Zenica, Blitz CineStar Banja Luka, Blitz CineStar Sarajevo, Blitz CineStar Prijedor, Cineplexx Palas Banja Luka, Cineplexx Plaza Mostar, Cineplexx Sarajevo, Narodni univerzitet Konjic, Kino Theatre Busovača, Dom kulture Maglaj, Kino Novi Grad Sarajevo, Kulturni centar Gradiška, Kino Borak Široki Brijeg, Centar za kulturu Zavidovići i Dom kulture Kakanj. Od 10. novembra igrani film “Amanet” publika će imati priliku gledati i u Kinu Kozara Prijedor i Domu omladine Zvornik.

„Amanet“ je komedija o ljubavi, prijateljstvu i tradiciji, a uloge tumače:  Zlatan Školjić, Iva Filipović, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović Avdagić, Adem Smailhodžić, Irfan Kasumović, Mugdim Avdagić, Emina Muftić, Sabina Kulenović, Faik Salihbegović, Dževad Hasanbegović, Emrah Halilović, Tihana Miličević, Almir Nakić, Lamija Muminović i drugi.

Film je producirala produkcijska kuća Hudhud pro u koprodukciji sa AmfiTeatrom Busovača i Preporodom Busovača, a osim Mirze Begovića kao scenariste i reditelja, fotografiju i montažu na filmu je radio Nevres Softić, koscenarista na filmu je Nijaz Begović, dok originalnu muziku za film potpisuju Ahmet Šabić i Eldin Huseinbegović.  Kamera i dron operater na filmu je Ajdin Hasanić,  a isti je sniman u selu Podstijena u Busovači.

 

Na vrh