Kult(ura)

Festival umjetnosti za djecu počinje 16. maja u Lukavcu

Centar za kulturu Lukavac po prvi put organizira Festival umjetnosti za djecu,  u okviru kojeg će gostovati bh. pozorišta sa nekim od najzanimljivijih predstava za najmlađe.

Festival će svečano biti otvoren 16. maja 2022. godine, lutkarskom predstavom Tobja, u režiji Marija Drmaća, a u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo. Najmlađa publika će naredni dan uživati u predstavi Abeceda, koja je također nastala u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo,  a 19. maja na vvelikoj sceni Centra za kulturu Lukavac očekuje nas nadasve zanimljiva predstava Ježeva kućica, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Festival će svečano biti zatvoren 20. maja, Baletnim koncertom za djecu, u produkciji Centra za kultureu i mlade Općine Centar Sarajevo.

 

REPERTOAR FESTIVALA:

16.maj u 18:00 sati –  TOBJA, Pozorište maldih Sarajevo

  1. maj u 18:00 sati – ABECEDA, Pozorište mladih Sarajevo

19.maj u 18:00 sati – JEŽEVA KUĆICA, Bosansko narodno pozorište Zenica

  1. maj u 18:00 sati – Baletni koncert za djecu, CKM Sarajevo.

 

Ovo je drugi značajniji projekat za djecu, nakon pokretanja Centra za zdravo i kreativno odrastanje, koji okuplja gotovo 400 mališana, a cilj je stvoriti nove, bolje, kreativnije i edukovanije generacije. Kroz realizaciju Festivala za djecu, očekujemo popularizaciju pozorišne umjetnosti i intenzivnije bavljenje mladih ovim vidovima kreativnog izražavanja, što će svakako biti vidljivo i kroz dodatno omasovljavanje učešća najmlađih u brojnim kreativnim radionicama i studijima pri Centru za kulturu Lukavac.

Cijena ulaznica je 7 KM, a sve informacije i rezervacije zainteresovani mogu dobiti na broj telefona 035/554-440 ili na fb stranici Centra za kulturu Lukavac.

Pokrovitelji festivala su: Grad Lukavac i Turistička zajednica Grada Lukavac.

 


Komentari

Na vrh