Aktuelno

Federalno ministarstvo obrazovanja osudilo incident u tuzlanskoj Gimnaziji

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti u četvrtak je najoštrije osudilo incident u Gimnaziji “Ismet Mujezinović” u Tuzli, u kojem su teško ozlijeđene direktorica i pedagogica ove škole.

– Dodatno nas je zaprepastila činjenica da je ovaj brutalni napad izvršio njihov kolega, profesor iste škole, i to u prostoru obrazovne ustanove, čime je bila ugrožena i sigurnost svih njenih učenika. Profesija prosvjetnog radnika je jedna od najčasnijih i najodgovornijih profesija i vjerujemo da je ovaj slučaj samo iznimka i da se više nikada neće ponoviti – kazala je povodom incidenta u tuzlanskoj Gimnaziji federalna ministrica obrazovanja i znanosti prof.dr. Elvira Dilberović.

Pozvala je nadležne da u skladu sa zakonom poduzme sve potrebne mjere i sankcioniraju počinitelja ovog neviđenog napada.

Ministrica Dilberović također je najavila da će Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti sazvati hitnu tematsku sjednicu Koordinacije ministara obrazovanja i znanosti u Federaciju BiH, na kojoj će se raspravljati o položaju i zaštiti digniteta prosvjetnih radnika od nažalost sve učestalijih oblika nasilja, priopćeno je iz tog ministarstva.

Na vrh