FC Salines Tuzla City pred finale u Mostaru: Dat ćemo sve od sebe

16.04.2021. 


U velikom finalu Premijer fustal lige BiH tuzlanski FC Salines Tuzla City  sastaje sa FC Mostar SG Staklorad, a susret je na rasporedu 17. aprila od 18:00 sati u Mostaru.

Na današnjoj konferenciji za medije tuzlanski klub poručio je da će dati sve od sebe da odbrani prošlogodišnju titulu prvaka BiH.

Trener FC  Salines Tuzla City , Predrag Rajić tvrdi da je cilj bio ući u finale play off-aa, a potom odbraniti titulu koju Mostarci silno žele vratiti.

– Nemojte misliti da se u jednoj sezoni napravi tim i slože kockice i da je to sada lako odbraniti titulu. Ne, nimalo neće biti lako. Jer oni toliko žele u svoj grad vratiti titulu prvaka BiH. Obećavam da ćemo se boriti i dati sve od sebe da ovaj grad i klub predstavimo u najboljem svjetlu i da svi oni koji nas podržavaju, budu ponosni – poručio je Rajić.

Ekipa tuzlanskog kluba je spremna i željna pobjede ali protivnik nije bezazlen, stoga slijedi pravi sportski okršaj na terenu.

– Volio bih da ljubitelji futsala isprate ovo finale i da nam naši vjerni navijači budu vjetar u leđa, a mi ih nećemo razočarati. Pošto nema publike, mislim da domaći teren ne igra neku veliku ulogu. Mislim da su šanse i nama i njima pola-pola. Ko bude ušao spremniji u utakmicu i imao više želje za pobjedom, taj će i pobijediti – smatra Slobodan Rajčević, kapiten Salinesa.

S njim se slaže i Benjamin Avdić, jedan od igrača, koji je kazao je da protekla sezona nije počela najbolje za klub koji je izgubio nekoliko bodova. Međutim, ekipa se ubrzo vratila u formu sa nizom od 12 pobjeda.

– U finalu očekujem pobjedu. Ali tu su dvije podjednako dobre i kvalitetne ekipe. Mislim da će samo želja i volja tu pobijediti – ističe Avdić.

Iskustva sa mostarskom ekipom u UEFA Futsal premijer ligi ima Thiago Bolinha koji kaže da je to jaka ekipa ali i da vjeruje u svoj tim.

Smatra da je bitna prva utakmica u Mostaru jer u slučaju da pobijede, sve će, kako kaže, rješavati u Tuzli i velike su im šanse jer prva utkamica dosta odlučuje.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!