Lični stav

Fatmir Alispahić postao žrtvom “lažnog predstavljanja” pa postao predmet istrage

Kod nas ima i svega i svačega, pa tako i da neko u tvoje ime podnosi prijave Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove. Upravo to se dogodilo novinaru Fatmiru Alispahiću čije obraćanje javnosti povodom ovog slučaja prenosimo u cijelosti …

 

Poštovani,
Obavještavam Vas da sam danas (30.03.2022.) dobio informaciju da Kantonano tužiteljstvo Kantona Sarajevo pokreće istragu u povodu slučaja iz avgusta 2020. godine, kada je neko mojim imenom potpisao devet prijava prema Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, a u povodu serije konkursa na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Inspektorat prosvjetne inspekcije je ove lažne prijave uzeo kao vjerodostojne, iako se moglo odmah znati da se ja ni po jednom osnovu ne mogu žaliti na konkurse na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu.
Obavješten sam da trebam doći u Kantonalno tužiteljstvo da se vještači moj rukopis (koji već postoji na prijavi), čime se u fokus istrage stavljam ja, kao žrtva lažnog predstavljanja.
Ovaj postupak smatram skandaloznim i tendencioznim!
O ostalim detaljima možete se upoznati putem prijave koju sam – u ime legalizma – uputio Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, 12.08.2020. godine.
Srdačno
Fatmir Alispahić
magistar književnohistorijskih nauka

 

 

Kanton Sarajevo

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove

Sarajevo, Aleja Bosne Srebrene bb

kuip@kuip.ks.gov.ba

 

PREDMET: Obavještenje o počinjenom krivičnom djelu lažnog predstavljanja / krađe identiteta u slučaju  devet (9) Obavještenja koje je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove poslala na moju adresu

 

Poštovani,

U ponedjeljak, 10.08.2020., na moju kućnu adresu došlo je devet (9) Obavještenja Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, datiranih 04.08.2020., kojim se obavještavam, između ostalog, sljedeće:

„Inspektorat prosvjetne inspekcije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove zaprimio je vašu prijavu kojom se inicira inspekcijski nadzor na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu…“ Itd., itd.

Danas barem nije teško provjeriti ko je ko, pa ustanoviti da građanin koji se zove Fatmir Alispahić ni po kojem osnovu se ne može žaliti „na okolnosti propuštanja raspisivanja konkursa za izbor člana akademskog osoblja u zvanje za naučnu oblast Elektroenergetika“… I to devet puta na različite naučne oblasti!!!

Kao novinar ja jesam u svojoj TV emisiji „Defter hefte“ tematizirao represivne, a možda i protuzakonite radnje dekana Elektrotehničkog fakulteta Jasmina Velagića, imam razloga sumnjati da je ovo jedna od spletki u režiji iste ekipe, ali, to ne znači da Kantonalna uprava za inspekcijske poslove ne može procijeniti i kao neutemeljene odbaciti prijave koje je dobila od N.N. lica koja su izvršila krivično djelo lažnog predstavljanja / krađe identiteta.

S obzirom da Krivični zakon, u članu 369 tretira „Lažno predstavljanje“, molim vas da o svemu obavijestite istražne organe, koji imaju metoda i način da uđu u trag licima koja su izvršila krivično djelo lažnog predstavljanje i kompromitacije državnih službi.

Srdačno

 

Fatmir Alispahić

Tuzla, Ive Andrića 15

061 214 ***

 

12.08.2020.

 

 

Na vrh