Tuzla

Fatmir Alispahić podnio prijavu SIPA protiv Jasmina Mulahusića

SIPA
Federalno tužilaštvo
Poštovani,
Prijavljujem Jasmina Mulahusića, iz Zavidovića, nastanjenog u Luksemburgu, za poticanje na ugrožavanje sigurnosti moga sina Ajasa Alispahića (2004), putem svoje FB stranice, na kojoj je 15.12.2022. objavio da je – “ovaj dečko saučesnik Fatmira Kusturice u napadima na Islamsku zajednicu, Armiju RBiH, šehide i ugledne Bošnjake”, sa pozivom: “Dajte nam ime i prezime Fatmirovog pomoćnika”, a sve na osnovu fotografije sa kamerom, koja je  objavljena na FB u kolažu slika sa promocije mojih knjiga u Tuzli, 10.12.2022. godine.
Zašto bi Jasmin Mulahusić potencirao “saučesništvo” i javno tražio “ime Fatmirovog pomoćika”, ako to nije u kontekstu prijetnje i odmazde? Navodno traženje imena moga sina je blef, jer putem FB i zajedničkih fotografija nije teško utvrditi ko je moj sin. Smatram da je to brutalna poruka meni – da je kleropolitička mafija kod Bošnjaka spremna ugroziti sigurnost moga sina u cilju odmazde zbog moga javnog kritičkog djelovanja. Kao otac sam zabrinut, jer sam svjestan da iza projekta “Yasmin Mulahusein” stoji ozbiljna sigurnosna prijetnja.
Vama je poznato da je Jasmin Mulahusić preko svojih nekoliko profila podstrekavao nasilje nad mnogim novinarima i opozicionim političarima, da je bio hapšen i prijavljivan, te da se njegovi pozivi na nasilje objavljuju u zatvorenim FB grupama SDA. Ja sam osobno barem 30 puta bio žrtva njegovih objava, tražio sam zaštitu Linije za pomoć novinarima ali je nikad nisam dobio.
Od pravosudnih i sigurnosnih organa naše države tražim zaštitu za svog sina, Ajasa Alispahića, koji je targetiran od Jasmina Mulahusića.
Molim vas da putem međunarodnih protokola ovaj slučaj proslijedite sigurnosnim službama u Luksemburugu, odakle djeluje web-terorista Jasmin Mulahusić.
Srdačno
Fatmir Alispahić
Na vrh