BiH

Evo zašto HDZ-ovi politički krugovi napadaju ambasadoricu Mlinarević

Pravu buru reakcija na društvenim mrežama izazvala je ocjena Darka Mršića, političkog analitičara s ljubljanskom adresom, koji je blizak krugovima HDZ-a BiH, nakon što se oglasio na svome Twitter profilu i poručio da bi prvi potez Borjane Krišto ukoliko bude obnašala poziciju člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, trebala biti smjena ambasadorice Martine Mlinarević, a koju je imenovao HDZ-ovim krugovima neprihvatljivi i nepodnošljivi član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Šta je Čovićev HDZ radio u ovom mandatu? Pljuvao Martinu M. Nazivao Bošnjake džihadistima”, jedan je od komentara sa društvene mreže Twitter.

“Znači nije bilo boljeg ambasadora / bolje ambasadorice da ja pamtim i njima smeta što radite kako treba svoj posao. Jadna li nam je država s ovakvima”, navode dalje na društvenim mrežama.

“Poštovana Martina, ma šta mislili i govorili plaćenici HDZ, Vi imate podršku građana BiH, jer Vi volite svoju/našu domovinu i radite za nju. A, takvim insanima bitange ne mogu nauditi. Srdačan pozdrav iz Tuzle, za Vas i Vaše ukućane”.

“Progresivne snage, liberali i socijaldemokrati: Grozno, strašno, nedopustivo, zato ćemo mi izabrati Denisa Bećirovića pa će on snagom argumenata u razgovoru sa Borjanom nju ubijediti da to ne radi! Nas su naučili razgovarati snagom argumenata a ne argumentom snage na seminaru u Termagu”, navodi pomalo cinično jedan od korisnika društvene mreže Twitter upućujući na zaključak da jedino reizbor Komšića omogućava i ponovni reizbor Mlinarević na mjesto ambasadora.

Inače, ambasadorica Martina Mlinarević naročito je zapala u nemilost krugova okupljenih oko HDZ-a zbog intezivnog rada ali i podrške na očuvanju sjećanja na genocid, angažujući se s tim u vezi nizom aktivnosti koje provodila, a tokom pandemije Mlinarević se pokazala kao jedan od naših najagilnijih ambasadora, u pomoći našim državljanima izvan Bosne i Hercegovine.

Martina Mlinarević kao književnik također je unaprijedila i kulturne veze između Bosne i Hercegovine i Češke Republike, a tokom mandata odlikovana je od strane predsjednika Republike Italije Sergia Mattarelle,  jednim od najvećih odlikovanja u ovoj državi.

Mlinarević  je ovo značajno priznanje dobila za promovisanje žena, prevencije raka dojke i vrijednosti razgovora u društvu.

I sama Mlinarević odgovorila je na “prozivanja” HDZ-ovog analitičara sa slovenačkom adresom Darka Mršića.

– Kako sam jaka! Evo gospodine Mršiću javno sada, ukoliko gospođa Krišto pobjedi, 02.oktobra u 19 sati ja ću dati ostavku svim srcem. Za razliku od HDZ ambasadora koji su smjenom vlasti kao miševi čekali neće li ih Željko ipak ostaviti. Ja imam čojstvo ipak, napisala je Mlinarević.

Komentari
Na vrh