Zabava

Emir Gosto Šora i Esma Kovač gosti na bajramskom koncertu Enesa Begovića u Mostaru

Finalista popularne emisije “Nikad nije kasno” Emir Gosto Šora bit će specijalni gost na bajramskom koncertu Enesa Begovića u Mostaru, koji je zakazan 21. aprila na stadionu Sjeverni logor.

– Drago mi je što ću pjevati zajedno sa Enesom. Povod je prelijep. Sretan sam što će Mostarci, ali i Hercegovci moći uživati u jednoj lijepoj muzičkoj priči. Dođite svi 21. aprila u Sjeverni logor da zajedno uživamo u sevdalinci i prelijepim narodnim pjesmama – kaže Emir Gosto.

Ovaj pjevač je omiljen među Mostarcima, ali i u cijeloj Hercegovini. Emir Gosto ima 74 godine, a nadimak Šora dobio je još kao dijete dok je pomagao ocu koji je bio brico po zanimanju. Njegovi muzički počeci datiraju iz vremena kad je bio dijete i pjevao u KUD ,,Abrašević“ u Mostaru. Sada već davne 1964. godine osnovao je muzičku grupu pod nazivom ,,Mostarski behari“, a prije nekoliko godina oduševio je region pjevanjem u muzičkom šouu “Nikad nije kasno”.

 

– Zajedno sa svojim orkestrom nastupao sam od Kragujevca do Makarske. Nema mjesta gdje nismo svirali. Bio sam i ostao omiljen među Hercegovcima, ali i Bosancima. Mogu se pohvaliti da sam pjevao u kultnim sarajevskim objektima koji su bili u vlasništvu Salke Fejzibegovića Kiča i rame uz rame sa Tomom Zdravkovićem, Vidom Pavlović… Još malo pa ću obilježiti 60 godina kako sam na estradi – kaže Gosto.

 

Enes Begović u grad na Neretvi dolazi sa proširenim bendom koji čine vrhunski muzičari, a ulaz na koncert je besplatan.

– Presretan sam što će i Šora izaći na binu sa mnom i što će na koncertu biti taj spoj generacija, jer će nam se na bini pridružiti i talentovana i mlada Esma Kovač. Niko ne ostaje ravnodušan kad ona zapjeva Hankinu pjesmu „Majko“. Esma ima tu posebnu emociju u glasu, a u to će se uvjeriti i publika na koncertu – kaže Enes Begović.

 

Koncert će biti održan u sklopu tradicionalne manifestacije “Ramazan u Mostaru”. Organizatori su Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice i Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod”, te Muzejom Hercegovine, Kulturnim centrom Mostar – Sjever i Domom kulture Blagaj.

Na vrh