Zabava

Emelin Fetić predstavio najemotivniju pjesmu ove godine – Ne plači majko (VIDEO)

Emelin Fetić prije par dana je predstavio novu pjesmu „Ne plači majko“, autora Sedina Sarića Gilija, njegovog dugogodišnjeg prijatelja, koji je zaslužan kako za muziku, tako i za tekst zajedno sa književnicom Senadom Kadribašić.

„Neopisivo mi je drago što je on kao autor ove prelijepe pjesme prepoznao mene kao nekoga ko može publici da prikaže emociju koju je utkao u tekst i muziku kada je stvarao ovo divno djelo.“, kazao je Emelin.

On se već na prvo slušanje refrena i strofe zaljubio u pjesmu, ne skrivajući da je i zaplakao.

„Kada sam prvi put čuo strofu i refren, poželio sam da to bude moja pjesma, jer i sam često ostavljam moje voljene putujući svijetom, a pjesma je baš takva, prepuna iskrene čežnje, ljubavi i sjete.

Siguran sam da će se mnogi naši ljudi sa prostora Balkana pronaći u ovoj pjesmi i da će je dugo nositi nositi u srcu“, dodao je pjevač fantastičnog glasa i energije kojom plijeni gdje god se pojavi.

Aranžman za pjesmu uradio je, njegov dugogodišnji prijatelj Marko Durašević u BR studiju u Beogradu, dok je popratni video-spot radila ekipa Vemine Videos u saradnji sa Hayat Production.

„Zaista se moram zahvaliti svim mojim saradnicima, što su uvažili moje ideje i predano radili sa mnom kako bi ova pjesma u konačnici dobila svoj identitet“, naglašava Emelin koji će u narednom periodu raditi na promociji ove, ali i svojih drugih pjesama u BiH, regionu i svijetu!

Datum izlaska ove njegove nove pjesme nije bio slučajan. Naime prije dva dana 27.10. Emelin je proslavio svoj rođendan, a gdje će bolja proslava nego uz novu pjesmu, koja danas dobija krila da putuje do srca slušatelja.

Emelinu želimo sretan rođendan, mnogo uspjeha u karijeri i privatnom životu.

 

Ne Plači Majko

Svaki put uzdah iz duše mi krene

Kad ostavljam majku, moj grad na neko vrijeme

U svijet b'jeli moram poći

Ali ne dugo, opet ću doći

 

Refren: Ne tuguj oče, ne plači majko

Da gledam ti suze nije mi lako

Tvoj pogled nježni dok šapćeš mi ime

I r'ječi čuvaj se i pazi se sine

 

Nadam se samo da dugo će sjati

Života tvog zv'jezda jedina mati

I čekaćeš mene zdrava i čila

Da ti se vratim o majčice mila

 

Refren: Ne tuguj oče, ne plači majko

Da gledam ti suze nije mi lako

Tvoj pogled nježni dok šapćeš mi ime

I r'ječi čuvaj se i pazi se sine

Na vrh