Politika

Elzina ponovo zablistala na mitingu – Da li je ovo više štete nego koristi za kandidata opozicije? (VIDEO)

Predsjednica PDA (Pokreta Demokratske Akcije) po službenoj dužnosti Elzina Pirić na jednom strančkom skupu ponovo je briljirala. Ovaj put odlučila je da malo”pogura” zajednikog kandidata opozicije Denisa Bećirevića za člana Predsjedništva BiH. Osim toga saznali smo i da ideja o zajedničkom kandidatu opzicije (koga podržava 11 političkih stranaka) nije potekla od SDP-a kako se do sada  mislilo nego od njenog šefa iz sjene Mirsada Kukića.

Njen nastup je naravno donio više štete nego koristi Denisu, jer iako joj je imala drugačiji cilj ovako je samo “pogurala” Bakira Izetbegovića…

 

 

U drugom dijelu nastupa Elzina se osvrnula i na ponovnu kandidaturu Željka Komšića za člana Predsjedništva, te je ustvrdila:

  • “Mi moramo priznati, mi Bošnjaci smo izabrali Željka Komšića, nismo smjeli to uraditi. Željko Komšić zna samo lajati na televiziji i ništa više. Jel otišao u Beograd i zaprijetio Vučiću, nije. Jel otišao u Zagreb, nije. On ne može ni u Ljubuški otići. Nama ne trebaju takvi lideri. Nama trebaju ljudi poput Denisa Bećirovića koji će sjesti i razgovarati i sa predstavnicima Banje Luke i Mostara”, zaključila je Pirić.

… i usput je Elzina podijelila Bosnu i Hercegovinu. Toliko o ideji zajedničke građanske države za sve …

Na vrh