BiH

Elvir ef. Hodžić glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac – Još uvijek ima onih koji bi da narušavaju međunacionalne odnose

Danas je u Bratuncu osvanuo plakat kojim se čestita rođendan đeneralu Mladiću.

 

Kontaktirali smo Elvira ef. Hodžića, glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Bratunac, i zamolili ga za njegovo viđenje ovoga prije svega za porvatnike ružnog čina…

 

  • Postoji tu jedna grupa ljudi, okupljena oko nekog udruženja Istočna alternativa koja na sve moguće načine nastoji da skrene pažnju na ono sto oni rade. A najlakše im je da narušavaju međunacionalne odnose tako što će revitalizirati počinjeni i presuđeni genocid nad Bošnjacima zašticene zone UN-a.

U stopu prate šta im vožd govori i shodno tome oni mjere svoje domete u negiranju zločina genocida. S obzirom da tzv. Međunarodna zajednica uopće ne reaguje na izjave Predsjednika ovog entiteta… koji svaki put ide dalje i dalje.

 

Ni po pitanju izjava vožda, ni po pitanju povremenih poruka sa mjesta zločina od strane ove neformalno-formalne grupice ljudi mi povratnici ne očekujemo nikakvo procesuiranje.

 

Iako danas postoji zakon o negiranju genocida, iako se znaju počinioci ovog djela, ako im damo mnogo medijske pažnje smatram da su oni uspjeli u svojim namjerama. Žele pozornost i reakciju na normalizaciju odnosa Bošnjaka i Srba u opštini koja je nakon lokalnih izbora dobila novog načelnika s kojim očekujemo normalnije odnose koji su u velikoj mjeri narušeni u posljednje vrijeme. Tu prije svega mislim na preuzimanje ovakvih stvari od opštinske vlasti koje se sjećamo po izmjeni grba opštine, provokativnih slika noć uoči dženaze u Potočarima, zaključio je Elvir ef. Hodžić.

Na vrh