Zabava

Ekrem Eki Prošić priprema nekoliko dueta sa sestrom Nejrom

Ekrem Eki Prošić polako gradi ime na estradi. Ovaj 28-godišnji pjevač i muzičar rođen je u Njemačkoj, a sa dvije godine sa porodicom se vratio u Cazin gdje je završio osnovnu  i srednju školu.

Muzikom je, kako kaže, počeo da se bavi sa devet godina, a već sa 15 je počeo aktivno da svira i pjeva.

 

 

– Još kao dječak pokazivao sam veliku ljubav prema muzici. Isti slučaj je i sa mojom sestrom Nejrom koja je učestvovala na nekoliko muzičkih takmičenja. Ljubav prema muzici i talenat smo naslijedili od oca. Nakon što sam završio srednju školu trbuhom za kruhom sam krenuo u Austriju. Radio sam različite poslove da bih napredovao u muzici. Naravno da još treba mnogo truda i rada da bi zauzeo još bolje mjesto na estradi – kaže on.

 

 

Nekoliko godina Prošić je bio član “Cult banda”, koji okuplja muzičare sa prostora bivše Jugoslavije i koji je redovno nastupao na velikim koncertima u Austriji kao predgrupa Zdravku Čoliću, Goranu Bregoviću…

– To je jedno nezaboravno iskustvo. Iako nisam više dio ove grupe i dalje smo u kontaktu i pomažemo jedni drugima. Nakon “Cult banda” malo sam koketirao sa narodnjacima i bio sam član “Artist banda”. Sa njima sam također nastupao nekoliko godina, a 2020. godine odlučio sam da započnem samostalnu karijeru. Na nastupima pjevam sve, od sevdaha do Bacha – nastavlja Eki.

 

 

U posljednje vrijeme on je objavio covere pjesama “Gost” (Sejo Kalač), “Sarajevo ti i ja” (Divlje jagode), “Duga” (Fazlija), “Vidjeli se nismo dugo” (Mile Kitić)….

– Reakcije publike su dobre i u narednom periodu pripremam nekoliko novih covera. Jedan od njih je za pjesmu “Esma” za koju sam dobio dozvolu tvorca Nazifa Gljive i za nju ću snimiti spot u kojem će biti moja sestra Nejra. Inače, sa Nejrom planiram i nekoliko dueta i siguran sam da će se i to dopasti publici – kaže Prošić koji dodaje da sve snima u Art Studiju kod prijatelja Sade Hušidića.

Na vrh