Edna Šunjić u Vijeću sportista Evropske specijalne olimpijade za period 2021-2023

13.01.2021. 


Veliko priznanje za Specijalnu olimpijadu Bosne i Hercegovine i osvajačicu dvije zlatne medalje za ZImskih olimpijskih igara koje su održane u Austriji 2017. godine EDNU ŠUNJIĆ koja je izabrana u Vijeće sportista Evropske specijalne olimpijade za period 2021-2023.

 
Edna Šunjić će zajedno sa Inge Maiberg – Estonija, Semen Bocharov- Rusija,  Kiera Byland – Velika Britanija, Claire Adams – Irska i Adam Hammer – Madjarska raditi na sprovodjenju Strategije Evropske specijalne olimpijade za period 2021-2024, koja u fokusu ima inkluzivne sportske aktivnosti.

 
Edna Šunjić je je kao članica udruženja “Oaza” za koji se takmiči u alpskom skijanju, stonom tenisu i plvanju, ali i sa udruženjem” Down sindrom” iz Sarajave, “Trećom gimnazijom” koju trenutno pohađa, te mladi lider Specijalne olimpijade BiH pod mentorstvom Sanje Tanović i prijateljice Aldine Husejinović zadnjih nekoliko godina svojim aktivnostima pokazala da je inkluzija moguća, te da su sport i sportske aktivnosti najlakši način za ostvarivanje inkluzije. Kroz razne promotivne aktivnosti Edna Šunjić uz podršku svoje mame Sabine Šunjić učestvuje na raznim sportskim aktivnostima, forumima, seminarima i radionicama gdje govori o važnosti uključivanja u sport, obrazovanje, umjetnost i kulturu. Napominjemo, da je Edna Šunjić takodjer, prošle godine učestovala u kampanji za lokalne izbore za porukom “BITNA SAM” zagovarajući prava osoba sa invalidtetom.Slogan Specijale olimpijade “ O inkluziji se ne govori, inkluzija se živi” je sa Ednom Šunjić, ali i njenom porodicom, prijateljima poznanicima pokazuje da je INKLUZIJA zaživjela u Bosni i Hercegovini.

 
Iskrene čestitke Edni Šunjić, ali veliku zahvalnost upućujemo i Evropskoj specijalnoj olimpijadi i Maureen Clarke koja je zadužena za realizaciju aktivnosti Vijeća sportista Evropske specijalne olimpijade na ukazanom povjerenju.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!