Zabava

E-Play sa Bajagom snimio Hotel Jugoslaviju!

Bajaga & E-Play

Alternativni bend E-Play objavio je danas, novi singl i spot “Hotel Jugoslavija” u kojem gostuje muzičar Momčilo Bajagić Bajaga.

Pošta u Tuzli zapošljava OGLAS ZA POSAO

E-Play se nakon hvaljenog albuma “Sloboda” (2018) oglasio novim izdvojenim singlom u vidu ugođajne ljubavne pjesme. Prožeta retro pop prizvucima osamdesetih, koja je nazvana po mjestu svog nastanka – čuvenom beogradskom hotelu “Jugoslavija”, u kome E-play ima prostorije za probe.

“Jednog prehladnog, vjetrovitog februarskog dana našli smo se Bajaga i ja u E-Play prostoriji u hotelu ‘Jugoslavija’. Bajaga se veoma lako nadogradio na moju muzičku temu, koju sam imala spremnu, i jako brzo je napisao jedan dio teksta. Kasnije je došao moj tekstualni dio”, rekla je pjevačica i basistkinja Cvetković.

Prvu autorsku i izvođačku saradnju Cvetković i Bajagića, pred kraj su “sa svojim začinima” obogatili članovi E-Playa bubnjar Goran Ljuboja Trut i gitarista Nemanja Velimirović, kao i klavijaturista Bajage i Instruktora Saša Lokner.

Bajaga & E-Play

Bajaga & E-Play

 

“Iskreno, jako je lijepo vidjeti na licu mjesta Bajagu kako piše stihove. Koliko vodi računa o tekstu, kako sklapa rime i koliko su mu vokali važni u pjesmi. Svi znamo talenat koji posjeduje, dok je vedra energija koju ima nevjerovatna. Tako da sam u cijelom ovom procesu više nego uživala”, rekla je Cvetković.

Spot “Hotel Jugoslavija” radio je Vuk Protić stari saradnik E-Playa u produkciji Radio-televizije Srbije.

E-Play očekuje 27. novembar (21:00) specijalan koncert u dvorani “Amerikana” DOB-a, gdje će im se pridružiti na bini kao gosti brojni muzički prijatelji i saradnici.

 

Pozorište mladih Tuzle započinje rad na predstavi „Hanka“

Komentari
Na vrh