Eventi

DŽUMBUS se nastavlja predstavljanjem mladih producenata elektronske muzike

Poslije kraće pauze, treće izdanje Džumbus DIYYF (Do It Yourself Yought Festival) festivala se nastavlja u petak 24.avgusta 2018. u Zlatarskoj ulici sa događajem pod nazivom DiDžejing_5. Tom prilikom predstaviti će se mladi tuzlanski producenti elektronske muzike: Anja Z i BYÖKu b2b formihttp://bit.ly/AnjaZb2bByok

Anja Z

Anja Zilić aka Anja Z je 20-godišnja producentica elektronske dance muzike (EDM) koja dolazi iz Tuzle. Od djetinjstva je bila blisko vezana za muziku i pisanje pjesama, tako da je počela sa osnovama produciranja već sa 13 godina, a sa 17 godina je počela sa ozbiljnijim radom. Redovni je posjetitelj svih zanimljivih predstava elektronske muzike u regionu i to iskustvo je dodatno inspiriše da nastavi sa radom. Tu je i upoznala dosta ljudi iz svijeta muzike uz koje je naučila mnogo. Njena volja i trud nisu prošli nezapaženo pa je počela raditi kao producent za firmu Starship ent. iz Južne Koreje. Takav uspjeh garantuje podizanje kvaliteta njenog rada gdje je Anja Z spremna da još više uči i napreduje.

https://youtu.be/JWL6QP6pFg8


BYÖK
je već predstavio svoj rad tokom Džumbus Fesstivala, a sada će kao kolega  sa Anjom  Z odraditi odličan b2b set.Muziku je počeo producirati prije 5 godina, a prvi žanr koji je radio bio je Electronica jer mu je u ranijim godinama idol bio Deadmau5.Izdao je dva EP albuma na digitalnim mrežama (Spotify,Deezer,Google Play Music), a najnoviji EP se zove ‘Space’ i pod tim mini albumom ima 3 nove pjesme Trance žanra.Trenutno radi na novom full albumu gdje će se naći 10 uredaka PSY trance stila. Životna želja mu je nastupati na velikim svjetskim festivalima.

https://mixcloud.com/byok/ , https://soundcloud.com/b1onix

DiDžejing_5događaj počinje u petak 24.8.2018.g. od 19h u Zlatarskoj Ulici kod Kapije. Dođite, dajte podršku mladim, kreativnim i vrijednim ljudima, koji sve češće zbog nerazumijevanja odlaze iz naše sredine. Takođe, ako se želite pridružiti, dati ideju ili učestvovati na bilo kakav način u Džumbus DIYYF projektu javite se na broj 062 761 331 ili nam pišite na facebook (www.fb.com/DzumbusDIYYF , www.fb.com/TuzlaLive). Vidimo se!

(Džumbus DIYYF festival su pored mnogih partnera i prijatelja podržali i Fondacija Tuzlanske Zajednice, Turističke Zajednica TK i Grada Tuzla, Ministarstvo za Kulturu Sport i Mlade TK, Grad Tuzla – Ljeto u Tuzli).

 

Na vrh