Sport

Džeko: Grupa je izjednačena, ali Portugal je veliki favorit za prvo mjesto, Petev: Zadovoljan sam žrijebom za EP

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko smatra da je kvalifikacijska grupa J, u kojoj će selekcija BiH pokušati izboriti nastup na Evropskom prvenstvu 2024. u Njemačkoj, izjednačena, ali da je Portugal veliki favorit za prvo mjesto.

U Frankfurtu je danas obavljen žrijeb kvalifikacionih grupa za Euro 2024, a reprezentacija Bosne i Hercegovine će u grupi J za protivnike imati Portugal, Island, Luksemburg, Slovačku i Lihtenštajn, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Džeko vjeruje da BiH može igrati sa svim protivnicima i da ima realne šanse da napravi dobar rezultat i budemo među prve dvije ekipe.

– Naravno, to važi samo u slučaju da mi budemo pravi i na najvišem nivou. Imamo protivnike protiv kojih se može igrati i najbitnije je da budemo spremni i da ni jednu utakmicu ne potcjenjujemo. Radujemo se predstojećim kvalifikacijama i nadam se da ćemo ostvariti uspjeh – izjavio je Džeko.

 

I selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev zadovoljan je žrijebom grupa za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Petev smatra da je Portugal favorit, ali da su ostale selekcije “po mjeri” i da BiH može izboriti plasman na EP, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

– Zadovoljan sam žrijebom. Portugal je favorit a ostale ekipe su na istoj razini. Vjerujem da imamo snagu, kvalitet i moć da odradimo dobar posao – izjavio je Petev.

 

Na vrh