Aktuelno

Dvostruko ubistvo u Pločama – Jedna žrtva je brat osumnjičenog, a druga sin donedavnih susjeda

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević u petak je izjavio da su osumnjičeni za dvostruko ubojstvo u Pločama i ubijeni 52-godišnjak bili braća, dok je do prije godinu dana bio susjed s roditeljima ubijenog 16-godišnjaka.

Pavličević je na konferenciji za medije istaknuo kako su braća u policiji bila evidentirana kao počinitelji prekršaja i kaznenih djela, od kojih neki i s elementima nasilja.

 

“Imali su sukobe prije 15  godina i tada je provedena kriminalistička istraga, a sve institucije su izviještene. Posljednjih godina nismo imali dojava o njihovim odnosima”, rekao je Pavličević.

Dodao je kako je policija prije više od osam godina evidentirala događaj u kojem su sudjelovali osumnjičeni i roditelji ubijenog 16-godišnjaka.

Policija je oko 8.30 uočila vozilo bijele boje na Jadranskoj magistrali u Opuzenu za koje je imala saznanja da je povezano s počiniteljem te su dva policijska službenika ispalila hice upozorenja u zrak, budući da je osumnjičeni bio izvan vozila naoružan automatskom puškom.

 

“S obzirom da je imao oružje u ruci njegove namjere se istražuju, ali možemo zaključiti da je spriječena možda i veća tragedija”, rekao je Pavličević.

Voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica izjavio je kako je maloljetnik usmrćen prvi, oko 7.40, na putu do škole u blizini mjesta počinjenja.

 

“Druga žrtva usmrćena je oko 8 sati na svojem radnom mjestu. Obje žrtve usmrćene su s više hitaca. Imamo indikacije o motivima, ali ih ne smijemo iznositi. Po nama su oni minorni. Sada slijedi sudska obdukcija te balistička i druga vještačenja koja bi sve prikupljene dokaze povezali s osumnjičenim”, rekao je Tikvica.

Dodao je kako su izvršeni očevidi na tijelima žrtava te počinitelja, a u tijeku je pretraga vozila kojim se koristio osumnjičeni te njegovog stana. Nakon toga slijedi ispitivanje osumnjičenika, prenosi Hina.

Na vrh