Sport

Dvije titule državnih prvaka za 2022. godinu za članove AK „SLOBODA-TEHNOGRAD”

Jučer su atletičari-ke AK “Sloboda Tehnograd” imali odlične nastupe na Pojedinačnom prvenstvu BiH u hodanju i na 10000 m u kategoriji seniora-ki i juniora-ki koje je održano u Sarajevu, te na uličnoj  dječijoj trci u Bijeljini.

Na državnom prvenstvu u hodanju i trčanju na 10 kilometara osvojene su 4 medalje. Nejla Kamerić postala je seniorska prvakinja BiH za 2022. godinu, u kategoriji hodanje 10 kilometara. Drugo mjesto u istoj discpilini osvojila Amna Murić. Titulu juniorskog prvaka BiH u trčanju u diciplini 10 kilometara osvojio je Adi Nurkanović, a bronzanom medaljom okitio se  još jedan atletičar AK Sloboda Tehnograd, Edvin Lugonja.

Pored nastupa seniora i juniora u Sarajevu, jučer, je u  Bijeljini  održana ulična trka “Djeca trče za čistu i zdravu Semberiju”  na kojoj su članovi AK “Sloboda Tehnograd”  takodjer ostvarili odlične rezultate.

Nikola Pavljaševic je osvojio zlatnu medalju  pobijedivši u trci na 400 m u kategoriji dječaka 2009/2010, Ajna Nezirovac je bila druga u trci na 300 m za djevojčice 2011/2012, dok je Ajla Babajić u istoj trci osvojila 3 mjesto.

Na ovom takmičenju nastupile su i Melina Murgić, Berina Mujanović i Ajša Babajić.

 


Komentari

Na vrh