Đumbus festival – Šest događaja u centru grada

09.09.2020. 


U drugoj sedmici svog petog izdanja “Džumbus Festival” se nastavlja sa šest različitih događajau centru Grada Tuzla!!!

 

METALLING je muzička slušaona za ljubitelje svih (pod)žanrovametal muzike gdje će DJ Jose i DJ Newen zagrijati atmosferu od 19h u Srijedu 9.9.2020. na lokaciji Zlatarske ulice.

Naredni događaj je novi „Skate Session MEJDAN“ planiran za četvrtak 10.9.2020. od 17h na našoj baznoj trening lokaciji kod SKPC Mejdan, a namjenjen svim uzrastima i svimpoklonicima skateboradinga, scootera, inline, rolšule, BMX … zajedno gradimotuzlansku skateboarding scenu!

Treći dogođaje je SHOCK ROCK koncert mladih tuzlanskih rock/metal bendova planiran za Petak 11.9.20. od 20hna lokacijiZlatarske ulice kada će se predstaviti sastavi Reluctant i Gain404 koji zaslužuju vašu podršku!

Finale vikenda dolazi sa održavanjem dva klasika Džumbus Festivala DžUmBaR Bazarom i CrafTZ Beer Festom na novoj lokaciji – Trg Slobode u Subotu 12.9.2020. od 17h. Na jednom mjestu će se predstaviti vrle zanatlije BH kućnog pivarstva te različiti mladi preduzetnici koji prave, grade, kroje jedinstvene proizvode.

U nedjelju 13.9. od 14h na lokaciji Zlatarske uliceće se odvijati i edukativna radionica pod nazivom „Street Art Magic“za sve mlade zaintresovane da savladaju različite Grafičke Tehnike oslikavanja tkanine i predmeta, vrlo korisne za razne svrhe. Sve prijave slati na email dzumbus.festival@tuzlalive.org.

Pregršt aktivnosti za sve uzraste, tokom trenutne nesvakidašnje situacije, potrvrđuju Džumbus Festival kao platformukoja, prvenstveno mladim ljudima, nudi događaje koje oni žele vidjeti u svome gradu, a sve uz podršku Udruženja “Tuzla Live”.
Aktivnosti su podržali Grad Tuzla, Fondacija Tuzlanske Zajednice i Federalno Ministarstvo za Kulturu i Sport.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!