Eventi

Đumbus festival – Šest događaja u centru grada

U drugoj sedmici svog petog izdanja “Džumbus Festival” se nastavlja sa šest različitih događajau centru Grada Tuzla!!!

 

METALLING je muzička slušaona za ljubitelje svih (pod)žanrovametal muzike gdje će DJ Jose i DJ Newen zagrijati atmosferu od 19h u Srijedu 9.9.2020. na lokaciji Zlatarske ulice.

Naredni događaj je novi „Skate Session MEJDAN“ planiran za četvrtak 10.9.2020. od 17h na našoj baznoj trening lokaciji kod SKPC Mejdan, a namjenjen svim uzrastima i svimpoklonicima skateboradinga, scootera, inline, rolšule, BMX … zajedno gradimotuzlansku skateboarding scenu!

Treći dogođaje je SHOCK ROCK koncert mladih tuzlanskih rock/metal bendova planiran za Petak 11.9.20. od 20hna lokacijiZlatarske ulice kada će se predstaviti sastavi Reluctant i Gain404 koji zaslužuju vašu podršku!

Finale vikenda dolazi sa održavanjem dva klasika Džumbus Festivala DžUmBaR Bazarom i CrafTZ Beer Festom na novoj lokaciji – Trg Slobode u Subotu 12.9.2020. od 17h. Na jednom mjestu će se predstaviti vrle zanatlije BH kućnog pivarstva te različiti mladi preduzetnici koji prave, grade, kroje jedinstvene proizvode.

U nedjelju 13.9. od 14h na lokaciji Zlatarske uliceće se odvijati i edukativna radionica pod nazivom „Street Art Magic“za sve mlade zaintresovane da savladaju različite Grafičke Tehnike oslikavanja tkanine i predmeta, vrlo korisne za razne svrhe. Sve prijave slati na email dzumbus.festival@tuzlalive.org.

Pregršt aktivnosti za sve uzraste, tokom trenutne nesvakidašnje situacije, potrvrđuju Džumbus Festival kao platformukoja, prvenstveno mladim ljudima, nudi događaje koje oni žele vidjeti u svome gradu, a sve uz podršku Udruženja “Tuzla Live”.
Aktivnosti su podržali Grad Tuzla, Fondacija Tuzlanske Zajednice i Federalno Ministarstvo za Kulturu i Sport.

Na vrh