Eventi

Državni lopov u Narodnom pozorištu

Četvrtak, 11. april 2019. godine u 19,30 sati

Fadil Hadžić – DRŽAVNI LOPOV

Produkcija: Studio teatar Zenica

Igraju:Nusmir Muharemović,  Irfan Kasumović i Mirza Mušija

 

„Državni lopov“, nastao davne 1977. godine, jedna je od najizvođenijih predstava, a tekst je i danas je aktualan zbog novih ‘državnih lopova’.

Riječ je o predstavi koju su  na scenu postavili  glumci Studio teatra iz Zenice. Komedija je to o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, a uz to ljubavni varalica, a drugi ‘državni lopov’ i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unaprijeđenju. Kiki, ljubavni varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja, naime, on je 17. put obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.  Marko,  tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio neke silne pare, međutim revizijom odvjetnika on će vjerojatno biti brzo pušten na slobodu, jer se pronašla neka rupa u zakonu.

Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva, ali bez neke pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj publiku nasmijati i opustiti.

– Tekst predstave prilagođen je trenutnoj situaciji u zemlji, spominje se ministarstvo, savjetnici, zloupotreba položaja, bogati i siromašni, pravosuđe, policija. Tri glumca, Nusmir Muharemović,  Irfan Kasumović i Mirza Mušija u niz komičnih situacija nasmijat će publiku do suza. Jedanaest godina igranja, preko 100.000 gledatelja, više od 150 izvođenja i brojne nagrade na festivalima komedije u regiji dokaz su da se radi o vrhunskoj komediji – poručili su organizatori.

 

 

Predstavase izvodi u sali Narodnog pozorišta Tuzla, a sve dodatne informacije i rezervacije mogu se dobiti na telefone: 035 251-645, 251-646 i 251-647 u Marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla.

Na vrh