Kult(ura)

Drugog dana Književnih susreta Cum grano salis održane tri promocije knjiga

U okviru programa 19. Književnih susreta Cum grano salis, u četvrtak, 5. septembra, u Ateljeu Ismeta Mujezinovića, održane su tri promocije knjiga.

U 12:00 sati je održana prva promocija, koja je ujedno i prvo predstavljanje romana koji su ove godine ušli u uži izbor za Nagradu Meša Selimović. Roman književnika iz Srbije, Miće Vujičića Unutrašnjost predstavili su autor i Kristina Ljevak.

U 18.00 sati, muzičar i profesor književnosti, autor nekoliko knjiga, Marko Šelić Marčelo je, u saradnji sa moderatoricom Kristinom Ljevak, predstavio je svoje knjige Malterego : Knjiga druga: Higijena nesećanja.

Bivša dobitnica Nagrade Meša Selimović za roman Kaja, Beograd i dobri Amerikanac, Mirjana Đurđević i Branko Mlađenović u 20:00 sati su predstavili dva povezana romana, Bunker swing, objavljen 2013. i tek objavljeni Bunker Patka. Promotori su bili književni kritičar Vladimir Arsenić, clan žirija 19. Književnih susreta Cum grano salis i književnik Srđan Srdić, selektor za Srbiju na ovogodišnjim Književnim susretima.

Na vrh