Eventi

Drugi međunarodni Festival savremene žene u Tuzlu, od 11.04. – 14.04.2019. godine.

Prvi međunarodni „Festival savremene žene” 2018. bio je najveći društveni događaj u Bosni i Hercegovini i regiji, koji je okupio sposobne, kreativne i insipirativne žene iz svih sfera djelovanja. Upečatljive priče o uspjehu, od NASA astronautice ili predsjednice Ericsson kompanije koje su podijelile svoja iskustva, inspirisale su mnoge.

 

Na Drugom međunarodnom „Festivalu savremene žene” #zasavremenežene i #pravemuškarce očekujemo preko 100 govornica i preko 1000 učesnica iz regije i svijeta (Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Francuske, Švedske, Holandije, SAD, Indonezije, Mađarske, Češke, Slovačke, Turske). Svoje učešće potvrdilo je i više od 20 najvećih medija.

Pored panel diskusija, keynote govornica, B2B susreta i fire side chat-a, Festival podrazumijeva i Sajam ženskog stvaralaštva, a ove godine stavljamo poseban akcenat na biznis i poduzetništvo:

 • DANI ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA/ u suradnji sa Udruženjem poslovnih žena BiH
  Preko 100 poslovnih žena regije podijelit će svoja iskustva, primjere dobre prakse i poslovne izazove.
 • OWEN SUMMIT/ u suradnji sa udruženjima poslovnih žena Češke, Slovačke i Mađarske
  Summit Otvorene mreže ženskog poduzetništva – OWEN Summit, ugostit će 30 uspješnih poslovnih žena iz Češke, Slovačke i Mađarske.
 • SAJAM ŽENSKOG STVARALAŠTVA
  Predstavljanje kompanija, proizvoda, usluga ili aktivnosti široj publici.
 • B2B SUSRETI
  Stvaranje uslova za nova partnerstva, proširenje djelovanja na domaće i INO tržište.
 • IZBORI SE ZA RAVNOPRAVNOST
  Tražimo partnere, društveno odgovorne kompanije koje odgovorno podržavaju implementaciju Zakona o ravnopravnosti spolova.
Na vrh