Kult(ura)

Drugi dan 21. TKT Festa odigrana predstava ”Sve to je iz kuće” BNP-a Zenica

Drugog dana 21. TKT Festa na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla odigrana je predstava ”Sve to je iz kuće” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Predstavu je režirala Ajla Bešić, a igraju Adna Kaknjo, Anđela Ilić i Adem Smailhodžić.

 

Ovo je porodična drama koja govori, prije svega, o važnosti komunikacije između roditelja i djece. Tekst se na jedan suptilan način bavi temom vršnjčakog nasilja, gdje je fokus prvenstveno na tome kako će roditelji reagirati na slučaj koji se desio među tinedjžerima. Također, govori o licemjernosti društva koje nameće da je porodica i ono što se čuva ”među četiri zida” sveto, ali se unutar tih zidova često kriju brojne tajne.

 

TKT Fest se nastavlja u utorak (28.11.2023.) kada je na repertoaru predstava ”Žena iz Porto Pima” koprodukcijskog projekta Teatra Fort Fono iz Hrvatske i Reflektora iz Srbije. I ova predstava počinje u 20 sati na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla.

 

Partner ovogodišnjeg Festivala je Centar za kulturu Tuzla, a pokrovitelji Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada TK – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, kompanija Leftor, Ekumenska inicijativa žena, Buybook, B Art, Blicko i Rock Shop.

 

Medijski pokrovitelji  Festivala su Federalna TV, RTV 7 Tuzla, RTV TK, BHRT, N1, Radio Kameleon, Tuzlanski.ba, Tuzlainfo.ba, TNT grupacija, RTV Slon, Balans, Valter Tuzlanski, Bh reporter, Hrvatski glasnik, Tuzlarije i Boljatuzla.ba.

 

Na vrh