Prema informacijama dobijenim od župnika fra Franje Martinovića te iz izvora u policiji, koja je napravila uviđaj, nepoznati su počinitelji uništili ili otuđili šest reljefnih stanica križnog puta te uništili prateće nosače i stubove rasvjetnih tijela.

Župnik i vjernici župe Drijenča, kao i franjevci tuzlanskoga Franjevačkog samostana iznenađeni su i zatečeni ovakvim postupkom nepoznatih vandala i u čudu su jer su stanice puta križa uz mjesnu prometnicu postavljene prilično davno, a nemaju ni neku materijalnu ili umjetničku vrijednost. Njihova sakralna funkcija je u molitvenom hodu vjernika, u molitvi križnog puta tokom korizme, kada se skupe vjernici iz okolnih mjesta i katoličkih župa tuzlanskoga kraja.

– Osuđujemo ovaj gnusni čin i pozivamo policijske i istražne organe u MUP-u Tuzlanskoga kantona, kao i druge nadležne službe da istraže i otkriju počinitelje ovog krivičnog djela, a vjernike, građane, političke stranke i sve ljude dobre volje da ovaj vandalski i izolirani slučaj skrnavljenja sakralnih objekata ne zloupotrebljavaju u predizborne i političke svrhe i time unesu dodatni nemir u malobrojnu katoličku zajednicu u župi Sv. Ante Padovanskoga u Drijenči, mjestu gdje ovakvih slučajeva ranije nikada nije bilo – naveli su iz Franjevačkog samostana Tuzla.