Komentari

Dragi Omere pazi šta pišeš, kradu ti ideje!

Naslov je tu da privuče vašu pažnju ali ima i istine u njemu.

Naime danas se pojavila informacija da bi gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić rado izmjestio „Kuću cvijeća“ i Starog sa njom, te je vratio Hrvatskoj. Sad pošto znamo kakava je situacija u Hrvatskoj gdje su i njihovi komunisti isto k'o i ovi drugi koji kao nisu komunisti, ne bi baš bili sigurni da bi ovu ideju baš rado pozdravili.

Zato smo mi tu Bosanci i Hercegovci, jedini ili posljednji čuvari ideje bratstva i jedinstva (uz par blagih izuzetaka) pa je vijećnik u Gradskom vijeću Tuzle Omer Berbić (Naša stranka) ponudio ideju da se „Kuća cvijeća“ sa razlogom preseli u ovaj grad. Ima u ovoj ideji dosta istine i Tuzla je stvarno jedini grad gdje antifašizam nikada nije izgubio bitku i ako Titov mauzolej treba negdje da se seli onda bi naš grad opravdano bio idealna destinacija, ali …

Kako to obično biva uvijek ima „ali“, Omerov FB status je pročitao mu stranački kolega Nihad Uk koji je igrom slučaja premijer Sarajevskog kantona i gle čuda, par sati kasnije (što se vidi po vremenskom slijedu objava na FB) on ponudi isti prijedlog s tim da bi Tito trebao u Sarajevo.

 

Pohvalno u cijeloj ovoj priči je to, što hvala Bogu još ima normalnih ljudi kod nas, pa im i ovakve ideje nisu strane, a sad da li bi Tito u Tuzlu ili Sarajevo, dogovorili bi se.

S druge strane nevjerujem da bi gosn. Vučić dopustio ovakvo nešto, nego je to više u srbijanskom maniru, „da se priča, neka se priča, a i izbori su pa svaki glas i desnice dobro dođe“, međutim … žalosno je da su se u susjednoj nam Srbiji (a i manje-više u Hrvatskoj) pogubile plemenite tekovine antifašizma i da nekome pa čak i u predizborne svrhe može na um pasti da „seli Kuću cvijeća“, ali što bi se reklo, od koga je – ništa nije nemoguće.

 

Foto- FB/Wikipedia

boljatuzla.ba

Na vrh