BiH

Dragi Bosanci i Hercegovci tako nam i treba – Ambasador BiH u Srbiji zvanično podržao Vulina i zahvalio mu se za “pomoć studenticama”

Da Bosna i Hercegovina kao država nema nikakvu strategiju u vanjskim diplomatskim odnosima i da svaka prčija pa i opština svoju vanjsku politiku vodi poznato je već. Ali ova poznata činjenica od juče dobila je i novu stranicu, naime ambasador BiH u Republici Srbiji Aleksandar Vranješ razgovarao je u Beogradu sa direktorom Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandrom Vulinom, te mu prenio izraze podrške srpskog naroda u BiH povodom “nepravednih i neopravdanih sankcija SAD”.

 

– Podršku direktoru BIA Vulinu sam dao i u lično ime, kao ambasador BiH u Srbiji. Republika Srpska i srpski narod veoma dobro znaju koliko su te sankcije neopravdane i nepravedne, jer mi decenijama trpimo razne oblike pritisaka, sankcija, oduzimanja nadležnosti, kršenja ljudskih prava od SAD, OHR i drugih zapadnih zemalja – rekao je Vranješ.

On je naglasio da Srbi u Republici Srpskoj znaju kroz šta prolazi direktor BIA kome je, “kao u srednjem vijeku, politički presuđeno bez suđenja samo zato što je Srbin”, prenose Nezavisne.

Ambasador BiH u Srbiji zahvalio je direktoru BIA na podršci studentkinjama koje su, “samo zato što su iskazale stav suprotan stavovima bošnjačke političke elite, izgubile pravo na obrazovanje u Sarajevu i gotovo linčovane u gradu u koji su došle da studiraju”.

– Zahvalan sam direktoru Vulinu na tome što je Valentini Vujičić i Slađani Todić obezbijedio stipendije i mogućnost nastavka školovanja na Akademiji za nacionalnu bezbjednost i time pokazao da Srbija stoji iza svih Srba gđe god oni živjeli i kakve god nepravde trpili, poručio je Vranješ.

 

Prema svim postavkama šef ovog ambasadora trebao bi biti Dino Konaković, pa da vidimo kako će i da li će on na ovo reagovati …

 

(izvor: Nezavisne/foto – presscentar.uns.org.rs)

Na vrh