Zabava

Dragan Đurić omiljeni nastavnik muzičkog: Nakon Gračanice i Tešnja vrijeme je za pobjednika Zvezda Granda iz Doboja

Dragan Đurić, nastavnik muzičkog obrazovanja iz Doboja, omiljen je među svojim učenicima kojima nesebično prenosi muzičko znanje.

Popularnost koji ima Dragan Đurić u rodnom gradu je posljednjih sedmica porasla, a sve nakon učešća u jednom od poznatih muzičkih šoua.

Naime, 27-godišnji Đurić, koji radi kao nastavnik u osnovnim školama Dositej Obradović (Blatnica – Teslić) i Petar Kočić (Sjenina Rijeka – Doboj), oduševio je nastupom u novoj sezoni “Zvezda Granda”.

– Znao sam da je takmičenje gledano, ali da je ovoliko, to nisam mogao vjerovati. Djeca u školi sada više pričaju o “Zvezdama Granda” nego o gradivu. Ne može se živjeti od njih. Zanimaju se za sve članove žirija. Kako izgledaju i kako se ponašaju. Žele da me bodre i na narednom snimanju koje bi trebalo biti 23. januara. Samo za njih bih trebao cijeli studio – kaže Đurić.

 

Dragan ističe da je muzika njegov život i ne može zamisliti jedan dan bez pjesme.

– Završio sam osnovnu i srednju muzičku školu i trenutno sam treća godina na Akademiji. Sviram harmoniku za svoju dušu. Od svoje 19. godine intenzivno nastupam širom Bosne i Hercegovine, Srbije, ali i Evrope. Imam svoj bend koji me prati. Ispekao sam zanat u kafani, a sada je vrijeme za nešto više. Do sada sam snimao obrade hitova, ali sigurno da će nakon “Zvezda Granda” doći vrijeme i za moje prve pjesme – nastavlja pjevač iz Doboja.

 

Kako ističe, popularnost ga nije promijenila i čvrsto stoji na zemlji.

-Ništa u životu neće doći preko noći. Za sve treba dosta truda i odricanja. Trnovit je put pjevača i čovjek mora ići stepenicu po stepenicu. Poznato je da pobjednici “Zvezda Granda” redovno dolaze iz Bosne i Hercegovine. Mahir Mulalić iz Gračanice je pobijedio 2021. godine, a prošle sezone najbolji je bio Nermin Handžić iz Tešnja. Ove godine red je na Doboj – kroz smijeh govori Dragan.

Na nastupima redovno pjeva hitove narodne i zabavne muzike, a, kako kaže, uzori su mu Saša Matić i Aco Pejović.

– Njihove pjesme su neki lijepi spoj narodne i zabavne muzike. To je muzika za svačiju dušu. Pjevači su često na meti žena i često su u njihovom društvu, ali moje srce je već rezervisano. Imam ozbiljnu vezu i naredne godine planiramo vjenčanje. Žene su inspiracija mnogim tekstopiscima i pjevačima i kao plod emocija prema njima nastale su brojne pjesme koje se slušaju decenijama – govori na kraju Đurić koji je kao dječak bio član različitih horova.

Komentari
Na vrh