Tuzla

Dolce Vita – najslađe mjesto u Tuzli

Stiže super vijest za sve ljubitelje slastica … počela je sa radom caffe slastičarna „Dolce Vita“. Brend koji je godinama u našem gradu poznat po kvalitetnim tortama, odlučio je da u svom poslovanju napravi novi korak i otvaranjem caffe slastičarnice proširi svoju ponudu. Naravno da nismo izdržali i odmah smo pohitali, da nakon torti, probamo i kolače … i naravno da smo oduševljeni.

Amela Jusufović vlasnica i pokretač ove cijele priče nam je rekla kako je došlo do toga da „proizvodnju torti“ unaprijedi do caffe slastičarne …

  • Na ovaj korak sam se odlučila jer ljudi koji godinama uživaju u našim slasticama su jednostavno tražili da ovo uradim. Ipak moram da priznam da je glavni pokretač bio moj stariji sin Alen koji je želio da nakon našeg obostranog iskustva svoje znanje i sposobnosti spojimo u jednu porodičnu priču. Sada kada se osvrnem unazad smatram da sam ovo trebala i prije uraditi ali mislim da je porodičan biznis ključ za opstanak i izgradnju nečega stabilnog i uspješnog.  Meni je olakšica jer sam ime i lokalni brend izgradila davno i da je ova nadogradnja pun pogodak, što potvrđuju svi oni koji su posetili naš objekat ovih dana a i same reakcije na društvenim mrežama – otkrila nam je ona.

 

Caffe slastičarna „Dolce Vita“ nalazi se u strogom cnetru Tuzle u pješačkoj zoni u blizini spomenika Ismetu i Meši (zgrada starog kina Centar), a mi vam toplo preporučujemo ako volite slatko, da onda obavezno posjetite ovo mjesto.

Na vrh