Sport

Dođite u subotu Mejdan da proslavimo titulu šampiona

Rukometni klub Sloboda Tuzla danas je u press sali RSD Sloboda Tuzla održao konferenciju za medije, a povodom ulazak ovog kluba u Premijer ligu BiH.

Na konferenciji za medije prisutnima su se obratili predsjednik Upravnog odbora RK Sloboda Tuzla Ismar Šabović, potpredsjednik UO Damir Bećirović, trener RK Sloboda Mirza Bulić i kapiten Davor Kadić.

Kako je istakao predsjednik Šabović utakmica koja se igra u subotu je posljednja u ovoj sezoni za njegovu ekipu, gdje će ovjeriti prvo mjesto i titulu prvaka Prve lige Federacije – Sjever.

„Svaku utakmicu shvatamo ozbiljno, tako ćemo i ovo kolo shvatiti najozbiljnije, bez obzira na ogromnu razliku u kvaliteti ekipa. Stoga ćemo u slučaju pobjede koja ne bi trebala dolaziti u pitanje, proslaviti titulu prvaka nakon utakmice,“ rekao je Šabović.

Utakmica koja se igra u subotu između RK Sloboda Tuzla i RK Lukavac je posljednja utakmica za tuzlanski klub u ovoj sezoni s obzirom na to da je zadnju utakmicu Prve lige FBiH – grupa Sjever, Sloboda trebala igrati protiv Bosna Visoko 2 koja je izbačena iz takmičenja.

U svom izlaganju predsjednik Šabović je sumirao i stanje tokom cijele godine te dodao kako je kolektiv RK Slobode u godinu dana uspio izvući Slobodu sa dna jednog dubokog ambisa i sa adekvatnim ulaganjima i pojačanjima, dovesti je na prag ulaska u Premijer ligu BiH, gdje je i mjesto ovog kluba.

„Od samog početka smo sklopili ekipu koja je daleko prevazilazila kvalitet Prve lige Federacije, što smo pokazali i u dvomeču Kupa Bosne i Hercegovine protiv RK Gračanica. Također smo imali izuzetno kvalitetnog konkurenta u borbi za prvo mjestu u ligi RK Krivaja, ali i ostale ekipe koje su pružile dobar otpor, kao što su RK Čelik, RK Čelik Junior, itd.

Nadamo se da ćemo i sljedeće sezone nastaviti sa uspjehom i da ćemo uz adekvatna pojačanja igrati važnu ulogu u borbi za prva tri mjesta u Premijer Ligi BiH. Ambicije ne nedostaje, finansije su stabilne, uz podršku Grada Tuzle i navijača možemo napraviti zapažen rezultat u Premijer ligi BiH sljedeće sezone“, završava Šabović.

Na press-konferenciji obratio se i potpredsjednik Upravnog odbora RK Sloboda Damir Bećirović ističući da imaju jasan cilj.

„Naš cilj za sljedeću sezonu je sami vrh tj. izlazak RK Slobode na međunarodnu scenu. Najbitnije je vratiti rukomet u Tuzlu i pokazati da je RK Sloboda najjači kolektiv unutar sportskog društva. U godini kada slavimo 60 godina kluba i 100 godina RSD, ovo je naš poklon svima koji nisu okrenuli leđa klubu i koji su bili naši vjerni pratitelji. Pozivam sve ljubitelje rukometa da dođu na našu posljednju utakmicu u ovoj ligi i da zajedno proslavimo šampionsku titulu“, rekao je Bećirović.

Trener Slobode Mirza Bulić ističe da će njegova ekipapobjedom protiv RK Lukavac potvrditi prvo mjesto a time i povratak u Premijer ligu BiH.

„Kada je u pitanju utakmica sa RK Lukavac bez potcjenjivanja bilo koga mi smo apsolutni favoriti. Protekla sezone je bila izuzetno teška za rad jer je svaka utakmica bila kvalifikaciona, gdje smo se svake subote borili za opstanak u trci za prvo mjesto“, objasnio je Bulić.

Trener Bulić na kraju svog izlaganja zahvalio je Upravi kluba na ukazanom povjerenju i osiguranim svim uslovima za rad, posebno pohvalivši svoje igračekoji su u svaku utakmicu ulazili maksimalno skoncentrisano i svojom borbenošću i zalaganjem iznijeli sve utakmice.

Trener Bulić zajedno sa ostalim prisutnim na konferenciji pozvao je sve ljubitelje rukometa i simpatizere Slobode da u što većem broju dođu u subotu u 18 sati da podrže rukometaše Slobode i zajedno proslave povratak u Premijer ligu.

„Moram još naglasiti da smo za taj dan pripremili praznik rukometa jer će naše selekcije 2002.,2004. i 2008. odigrati posljednje kolo Omladinske lige sa RK Čelik Junior. To će biti još jedan više razlog da Mejdan tog dana bude ispunjen,da se dođu podržati i naše buduće generacije rukometnog kluba Sloboda“, naglašava trener Bulić.

Kapiten Slobode Davor Kadić sa pravom smatra da se Sloboda vraća tamo gdje joj je i mjesto, a to je najviši rang bh. rukometa.

„Što se tiče utakmice u subotu to će biti samo puka formalnost, jer je očigledno po svim parametrima da smo mnogo kvalitetnija ekipa u odnosu na našeg protivnika. U ovoj sezoni je uloženo dosta znoja, truda, rada, neprospavanih noći ali sve to će se zaboraviti u subotu navečer kad sudija da znak za kraj utakmice i slavlje nas, uprave i svih Tuzlaka da počne, zaključuje svoje izlaganje Kadić.

Na vrh