Business

Dodikove šljive rodile, brat će ih SNSD-ovci

Vrlo zanimljiv poziv članstvu i simapatizerima Saveza nezavisnih socijaldemokrata uputio je ovih dana Aleksandar Babić, lokalni funkcioner stranke Milorada Dodika.

On je preko društvenih mreža pozvao sve zainteresirane koji su voljni „kupiti (brati) šljive u voćnjak predsjednika Milorada Dodika“. Za one koji pokažu interes, navodi se, „obezbijeđeni su prevoz i hrana i 10 feninga po kilogramu“. Nakon okončanja posla, za sve učesnike je „osigurano druženje sa njim i odmor“.

 

Aleksandar Babić je uz poziv zainteresiranima priložio i anketni formular kojim testira spremnost SNSD-ovaca da se angažiraju na branju šljiva na imanju svog stranačkog šefa. Prve reakcije pokazuju dobru zainteresiranost za ovaj spoj „ugodnog i korisnog“ aktivizma.

Kao što je poznato, a i Milorad Dodik se javno hvali tom činjenicom u nedavnom intervjuu za emisiji „Oko“ na Radio-televiziji Srbije, njegova familija raspolaže ogromnim zemljištem „pod voćem“, ali se ranije član Predsjedništva BiH nije pominjao kao vlasnik te imovine.

 

Vlasnici nepreglednih površina sa voćem su dvije firme u vlasništvu članova njegove familije. Prva je „Agro voće“ u vlasništvu Gorana Dodika i Gorice Dodik, brata i kćerke lidera SNSD-a.

Druga firma je „Global Liberty“ iz Laktaša čiji su vlasnici Gorica i Igor Dodik, djeca člana Predsjedništva BiH.

Komentari
Na vrh