BiH

Dodik poručio trojci: Mirni razlaz će se sigurno desiti i vi to znate

Predsjednik Republike srpske Milorad Dodik izjavio je danas da “trojka” svakom svojom aktivnošću sve više pokazuje da već živimo u dvije države, ali da će se to i desiti.

“Šalju pisma o navodnom malignom ruskom uticaju i to neko treba da podrži, a zna se kakva je uloga Irana bila i kakva se uloga u dijelu radikalnih bošnjačkih struktura priželjkuje i dalje”, naglasio je Dodik u reakciji na pismo koje su poslali zastupnici trojke na više stotina adresa u Evropskoj uniji i SAD.

On je naglasio da je jasno da je Milorad Dodik jedino prijetnja njihovom unitarizmu i ničemu drugom.

“Nisam ja poslao pismo, nego su ga poslale vaše kolege. Vama niko ne brani da pišete šta hoćete. Lagali ste godinama, pa možete i da nastavite. Ako hoćete da pokažete išta malo dalje od ove propagande morate da prestanete lagati oko Kremlja i ostalog. Rusija je za nas prijateljska zemlja i mi ćemo i dalje sarađivati. Nastavićemo raditi u interesu Srpske. Vama kao poltronima stranih ambasada ništa drugo i ne priliči nego da izmislite da svi stranci imaju svoje poltrone”, istakao je Dodik.

On je podsjetio da Rusija nikada ništa nije tražila od Republike Srpske, niti traži.

Prema njegovim riječima, Rusija traži poštivanje teritorijalnog integriteta BiH i uvažava činjenicu da strane u BiH treba da se dogovaraju, bez prisustva stranaca i to je ruski zvanični stav.

“Nema nikakvih podzemnih aktivnosti, te da su podzemne aktivnosti samo u vašim glavama”, poručio je Dodik i dodao da vidi da se opet drže svoje “lijepe dječje pjesmice” o secesiji.

“Da vam kažem, nikakav plan o secesiji nema, ali da ćemo prihvatiti vaše priče o tome kako ćete napraviti unitarnu BiH, to sigurno nećemo. Јedna od varijanti da vam se suprotstavimo jeste da se mirno raziđemo. To je nešto što će se desiti i vi to savršeno dobro znate. Zato ste ovako nervozni i zato plasirate priču o tome da su jedan čovjek i jedna partija nešto krivi, a vi ste bajni, bajna ponuda svima. Јe l’ da? Treba samo vas da slijedimo i ovdje će teći med i mlijeko? Naravno, to nije istina, a najbolje o tome govore izbori. Mi smo za vas, što se tiče SNSD-a, na političkoj sceni BiH politički giganti, kako je to rekla Željka Cvijanović, a vi ste tek marginalne umišljene periferne spodobe koje pokušavaju da prodaju svoju ideologiju i svoju politiku. Јoš jednom da vam kažem da nemam plan o secesiji, ali mislim da ćemo se mirno razići upravo zbog vaših politika”, zaključio je Dodik.

Na vrh