Business

Dodaci prehrani u terapiji stresa i nesanice

Savremeni stil života dovodi do različitih poremećaja koji u svojoj osnovi nose mehanizam stresa. Stres uzrokuje manjak neurotransmitera serotonina,noradrenalina i dopamina. Početne manifestacije stresa su nesanica, napetost, tjeskoba i strah.

Ljekovito bilje i njegovi ekstrakti najstariji su način prevencije i liječenja stresa i njegovih blažih manifestacija. Stoljeća upotrebe ljekovitog biljaka u narodnoj medicine potkrijepljena su današnjim naučnim i kliničkim istraživanjima o njihovoj djelotvornosti i neškodljivosti.

Relaxan je jedinstven proizvod na našem tržištu, sinergistička kombinacija biljnih ekstrakata koji u kombinaciji sa antistresnim mineralom, magnezijem i vitaminom B6 djeluju u prevenciji i tretmanu nervne napetosti, razdražljivost i tjeskobe, istovremeno pružajući osjećaj relaksacije i opuštanja.

Relaxan film tablete svoj efekat ostvaruju preko matičnjaka koji uklanja razdražljivost i napetost, valerijane koja ublažava znakove nervne napetosti, tjeskobe i stresa a ispoljava smirujuće i miorelaksirajuće dejstvo te pasiflore koja ublažava nervozu i nesanicu.

Pored ljekovitog bilja relaksirajući efekat ima i magnezij. Ključan je za pravilan rad nervnog sistema i mišića te ga zovu i antistresnim mineralom, budući da stresne situacije povećavaju potrebu za njim. Magnezij ublažava razdražljivost i opušta mišiće. Nedostatak Mg u organizmu može uzrokovati poremećaj sna, zatvor, grčeve, anksioznost i nervozu.

Relaxan pažljivo birana kombinacija biljnih ekstrakata obogaćena antistresnim mineralom i vitaminom B6 može pružiti neophodnu potporu psihičkom zdravlju, pomoći u ublažavanju simptoma stresa, te učiniti Vaš dan vedrim a Vas relaksiranim.

Kvalitetan san je usko povezan sa zdravljem i funkcioniranjem organizma u cjelini. Poremećaji spavanja su najčešće manifestacija svakodnevne izloženosti stresnim situacijama.

Relaxan dreams 2D

Relaxan Dreams je dodatak prehrani namijenjen regulaciji nesanice, isprekidanog sna te poremećaja sna uslijed nagle promjene vremenskih zona. Orginalna formulacija Relexan-a je upotpunjena melatoninom, hormonom spavanja.

Melatonin je hormon koji proizvodi epifiza. Regulira druge hormone i cirkadijalni ritam organizma (unutarnji 24-satni “sat”). Bebe u prva 3-4 mjeseca ne sintetiziraju melatonin, najveća sinteza je u doba puberteta (najviše spavaju, u toku sna se luči hormon rasta), a najmanja je u trećem dobu, osobito poslije 75 godine, te se tada i preporučuju i primjena većih doza melatonina, više od 3 mg dnevno. Melatonin doprinosi skraćenju vremena potrebnog za padanje u san. Takođe, melatonin doprinosi ublažavanju subjektivnih osjećaja povezanih s jet lag-om.

Relaxan Dreams film tablete djeluju umirujuće i opuštajuće te omogućuje brže uspavljivanje i smanjenu učestalost buđenja tokom noći.

Za razliku od sintetskih preparata za smirenje i spavanje koji izazivaju omamljenost, biljni preparati ne uzrokuju ovisnost pri dugotrajnoj primjeni a i uvode u san koji se ne razlikuje od prirodnog. Prekid korištenja biljnih preparata za smirenje i spavanje ne uzrokuje apstinencijske sindrome.

  • SPONZORIRANI ČLANAK
Na vrh