Eventi

Doček nove u Beogradu za pamćenje

Već dugi niz godina najbolje mjesto za doček nove definitvno je Beograd. Bez obzira da li planirate provesti novogdišnju večer u krugu prijatelja ili samo s partnerom Beograd je idealan grad za tu priliku.

Tokom godina stekao je nadimak Balkanska Barcelona najviše zbog širokog izbora noćnih klubova i kafana. Narodnjaci, tehno, balade,pop, rock ili bilo koji drugi žanr muzike za sve ljubitelje postoji opcija da se nezaboravno provedete.

 

Tokom cijele godine u Beogradu je uvijek provod do zore. Stoga, opravdava se nadimak po kojem ga mnogi zovu – Grad koji nikada ne spava.

Čak i da sami odlučite izaći u jedan od beogradskih kafana sigurno ćete se provesti podjednako dobro kao i sa društvom. Budući da se konstantno mijenjaju mjere za ulaz u neku od evropskih država, trenutno je najsigurniji izbor odlazak u susjedne zemlje.

 

Ovo je savršen period da posjetite Beograd jer se posebno doživljava u posljenjim decembarskim danima. Praznična euforija, radost, ukrašene ulice, najbolje društvo i muzika dovoljni su za nezaboravan noćni izlazak. Beograd nudi sve navedeno, čak i više. Svi koji jednom posjete ovaj grad i navečer odu u provod uvjere se zašto je Beograd godinama prvi na listi za noćni izlazak.

 

Provedite najluđu novogodišnju noć

Nova godina mnogima predstavlja novi početak, šansa da krenete u nove životne pobjede. Stoga, posljednja noć u staroj godini treba biti nezaboravna. Da u stilu ispratite staru i dočekate novu godinu.

Kao što se po jutru dan poznaje, tako se i po novogodšnjoj noći ostatak godine poznaje. U Beograd godinama dolaze mladi iz regiona i ostatka Evrope sa željom da iskuse noćni život o kojem svi pričaju.

 

Pogotovo za novu godinu kada u najpoznatijim lokalima rezervacije počinju od marta. S obzirom da smo već ušli u mjesec novembar i novogodišnja večer je sve bliže ovo je posljednja šansa da isplanirate najbolji doček nove.

U Beogradu se inače partija do zore, zamislite onda kakav je provod 31. decembra.

 

Cijene rezervacija

Ukoliko želite provesti doček nove godine u jednim od beogradskih lokala potrebne su rezervacije. U zavisnosti od vrste lokala, izvođača koji nastupa cijene se kreću od 10 pa sve do 100 eura.

Dakle, sigurno je da u ovom gradu doček novogogišnje večeri može priušititi bilo ko. Jeftinije cijene su u manje oznatim beogradskim klubovima i kafanama. Dok u luksuznim hotelima u kojima se cijene kreću oko 100 eura očekuje vas hrana, piće i koncert najpopularnijih domaćih izvođača.

 

Seka Aleksić, Aco Pejović, Saša Matić, Mirza Selimović, Peđa Medenica su samo neka imena koja nastupaju u najluđoj noći.

Također, i kod ostalih noćnih klubova i kafana nastupaju odlični pjevači koji pružaju odličnu atmosferu i zabavu.

Kod većine klubova uz rezervciju je obavezna boca žestokog pića. Za proslavu Nove godine rezervacije se naplaćuju zbog velike zainteresovanosti. U cijenu rezervacije obično su uključene hrana i piće, u zavisnosti od lokala za koji se odlučite.

 

Iskoristite Beograd na najbolji mogući način

Osim dobrog provoda koji je zagarantovan, Beograd nudi još toga. Isplanirajte malo duži posjet ovom balkanskom gradu ukoliko ste u mogućnosti. Nakon proslave novogodišnje večeri, dan poslije možete iskoristiti za šetnju gradom i posjetu Kalemegdnanu, Savskom keju, šoping centru Ušće i odličnom ručku u nekom od beogradskih restorana.

Ako imate energije za još jedan noćni provod onda imamo dobre vijesti jer u većini klubova pravi s repriza Nove godine.

 

Također, ovo je odlična prilika da posjetite Novi Sad ili se zaputite na planine Zlatibor i Kopaonik koje su posebno popularne u decembru i januaru.

Za sve ljubitelje skijanja i prirode onda uz Beograd možete upoznati i druge prirodne ljepote Srbije.

Napravite mini odmor i napunite baterije za 2023. godinu i počnite svježi, motivisani i spremni za nove pobjede.

Na vrh