Postao je invalid, a da bi izašao vani i družio se sa sugrađanima, morao je svakodnevno savladati 63 stepenice.

– Bio je to ogroman napor za mene. Kolica na električni pogon bila su mi prijeko potrebna, a zahvaljujući prijateljima iz Banje Luke dobio sam ih prije nekoliko godina. Pošto živim u zgradi u kojoj nema lifta obratio sam se gradonačelniku Jasminu Imamoviću, obrazložio svoj problem, a gradske službe su vrlo brzo reagovale i dobio sam garažu u koju sam mogao ostaviti svoja kolica – priča za Fenu legendarni čika Dule.

Električna kolica od drugara iz Banje Luke koristio je donedavno za svoje potrebe kada je za njegov problem čuo Kemal Čelić, nekadašnji fudbaler Slobode, Osijeka i Rudara iz Velenja, i odlučio da mu pomogne.

– Nedavno sam dobio novija i bolja električna kolica od mog velikog prijatelja Kemala Čelića. Poklon me obradovao i ne znam koje bi riječi zahvalnosti uputio mom Kemi. Zahvaljujući tom poklonu mnogo lakše savladavam prepreke od mog stana do centra grada – kaže Duško Narić.

Prije amputacije noge, čika Dule je bio konstantno u pokretu. Zahvaljujući supruzi, komšijama i prijateljima uspijeva obići svoje omiljene ljetne bašte i razgovarati s dragim ljudima.