Sport

“DMF Office za djecu i majke ONKOLOGIJE UKC-a Tuzla” počinje u nedjelju – prijavljeno više od 20 ženskih ekipa

Danas je u Tuzli zvanično najavljen prvi humanitarni odbojkaški turnir  „DMF Office  za djecu i majke ONKOLOGIJE UKC-a Tuzla“ .

Humanitarni odbojkaški turnir organizuje ženska odbojkaška Akademija MIKASA Tuzla  u saradnji sa najvećim i društveno najodgovornijim  firmama koje će učestvovati sa područja Tuzle i TK.

Naime, na turniru u odbojci, učestvuju žene-uposlenice firmi koje su učesnici turnira.

Sredstva koja budu prikupljena ovim projektom bit će podijeljena na dva projekta. PRVI je za kupovinu dječije opreme za ONKOLOŠKI DJEČIJI ODJEL UKC-a , ( play tablete sa igricama za djecu, igrice, prenosive laptope za igranje u krevetu…) što  će im omogućiti kvalitetnije i zabavnije provođenje vremena na odjelu, a drugi za plaćanje kotizacije za takmičenje djece Akademije u Federealnoj ligi, koja će po prvi puta imati priliku da učestvuju u takvoj vrsti takmičenja.

Na današnjem press druženju prisutnima su se obratili:

Almir Žilić – glavni organizator / ŽOK Mikasa

Lejla Softić – glavna trenerica ŽOK Mikasa

Edina Selesković – dio organizacionog odbora humanitarnog turnira

Nermin Mekić – suorganizator turnira ispred DMF Office

Almir Žilić: “Ideja je potekla slučajno kada smo imali privatni slučaj kroz koji smo se susreli sa situacijom da dijete boravi u bolnici. Vidjeli smo koliko za djecu znači imati priliku da se igraju, uče, uđu u taj svijet mašte. Naša bolnica možda nema uslove kao velike svjetske bolnice i tako sam odlučio da realizujemo ovu ideju. Moram priznati da je odmah krenula lavina prijava i sada mogu obećati da će ovaj turnir postati tradicionalan i da ćemo raditi sve baš za tu djecu.”

Edina Selesković: “Smatram da smo svi pojedinačno i kolektivno odgovorni da se uključimo u ovakve akcije. Smatram da umrežavanje i druženje žena na našim prostorima ima ogroman potencijal. U nedjelju ćemo pokazati da našu zajednicu oplemenjuje jedan human duh koji je i dalje aktivan uz sve negativne stvari koje se dešavaju. UKC Tuzla i naši najmlađi trebaju našu pomoć i zaista mi je drago da su se velike kompanije ali i pojedinci uključili.”

Lejla Softić: “U nedjelju nas očekuju 22 ekipe. Ponosni smo na taj broj i znamo da ćemo ga do naredne godine proširiti.”

Nemin Mekić: “Na inicijativu gospodina Žilića mi smo se odmah odazvali i uz pomoć naših poslovnih partnera uključili u čitav proces. Mislim da se nećemo zadržati samo na ovom turniru već nam slijede  u nastavku nove akcije kako bismo našim mališanima olakšali boravak a nadamo se i omogućili što brži  odlazak kući.”

Pozivamo sve građane i građanke, predstavnike i predstavnice medija da u nedjelju, 23. juna sa početkom u 10 h dođu na gradski teren “TELEX”  i podrže ovu priču u ime naših najmlađih kojima smo potrebni.

Na vrh