BiH

Đonlagić: Dodik srušio snove ‘historijske sjednice’ u samo jedan dan

Dženan Đonlagić, delegat u Domu naroda PSBiH oglasio se u vezi novih dešavanja i istupa Milorada Dodika koji je izrazio nezadovoljstvo zbog sjednice Vijeća ministara BiH. Elmedin Konaković je, podsjećamo, kazao da je ovo bila jedna od najproduktivnijih sjednica u historiji.

“Nakon što je dobio odluku i imenovanje Komisije za početak pregovora o Sporazumu sa Srbijom za projekat nove istočne gasne interkonekcije, odmah danas politički nokautirao partnere iz Trojke u VMBiH. Poručio im da prijedlog Zakona o vanjskim poslovima neće proći u državnom parlamentu. Promijenio se ovaj Dodik, zar ne Trojkaši?  Ovo se desi kada vas vodi neznanje, bahatost, prepotentnost i fotelja. Upamtite da je energetika jedan epitet suvereniteta države!”, napisao je Đonlagić.

Predsjednik Republike srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da nova istočna gasna interkonekcija nije najvažnija stvar za ovaj entitet, ali da već 15 godina bošnjački predstavnici tendenciozno ruše ovaj projekat.

Dodik je mišljenja da se svi predstavnici Bošnjaka već godinama isto odnose prema ovom pitanju, odnosno projektu koji je RS htjela i mogla do sada da završi.

Na vrh