Sport

Dječaci iz Tuzlanskog kantona se vratili s turnira iz Austrije kao najbolji

Nogometna selekcija U12 i U13 Tuzlanskog kantona vratila se sa osvojenim zlatom sa turnira iz Austrije. Dječaci iz Tuzlanskog kantona  igrom su nadmašili i neke od najboljih austrijskih klubova kao što je nogometna akademija Red Bull Salzburg.

– Turnir je pozivnog karaktera i bio je u organizaciji Academie “Ried”.  Poziv je stigao na adresu Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona zahvaljujući Avdiji Čauševiću koji je trener u Akademiji “Ried” i ujedno glavni koordinator austrijskog nogometnog saveza za regiju oko Rieda – rekao je  za Fenu selektor  Šefik Imamović.

Djecu su ugostili bh građani koji  koji žive i rade u Austriji. U Nogometnom savezu Tuzlanskog kantona osim zahvalnosti izrazili su i veliko zadovoljstvo zbog povezivanja djece, mladih nogometnih talenata iz Austrije i BiH. Dječaci iz Tuzlanskog kantona pokazali su veliki potencijal, naglašava selektor Imamović.

– Osvajanjem prvog  mjesta pokazuje se da naša djeca imaju potencijal, ali  koji treba s poboljšanjem infrastrukture i ulaganjem podići na viši nivo te naravno potkrijepiti ljudima iz struke – kaže Imamović.

Rad s djecom je veliko zadovoljstvo, naglašava selektor, te je uvjeren da će neki od dječaka zasigurno u budućnosti biti reprezentativci Bosne i Hercegovine.

– Što se tiče djece i rada s djecom, zaista je to velik zadovoljstvo. To je jednostavno naše najveće blago koje imamo. Djecu treba bodriti i podržavati kroz sport, jer je mnogima od njih stalo da uspiju, rade i zaista se trude. Želio bih se zahvaliti svima koji su nas podržali u ovom projektu i organizaciji turnira, od Akademije “Ried”, Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona, roditelja, a posebno ljudi iz grada Rieda koji su bili naši vrhunski domaćini – rekao je Šefik Imamović.

Pored Imamovića, djecu s područja Tuzlanskog kantona  na turniru su pratili i trener Fikret Pezerović te Enes Mešanović koordinator Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona.

Ovo je drugi turnir u posljednja dva mjeseca gdje selekcija U12 i U13 Tuzlanskog kantona osvaja  prva mjesta.

Na vrh