Eventi

Divanhana najavljuje koncert 15. aprila u tuzlanskom BKC-u

Nakon što su nedavno javnosti prezentovali zanosnu izvedbu sevdalinke „Kafu mi draga ispeci“, kao prvi singl sa novog albuma, bosanskohercegovački sevdah bend Divanhana kreće sa koncertnom promocijom svog četvrtog diskografskog izdanja čije objavljivanje je planirano za početak aprila

 

 

Novu koncertnu sezonu otvaraju 14.aprila u Sarajevu (BKC), nakon čega slijede koncerti 15. aprila u Tuzli (BKC), te dan kasnije 16. aprila u Zenici (BNP), a kao specijalnu gošću na pomenutim koncertima najavljuju popularnu tursku glumicu i pjevačicu Suzan Kardeş.

 

„Iza nas su dvije izuzetno radne i uspješne godine u kojima smo, pored mnogobrojnih koncerata, uspjeli da realizujemo prvo dokumentarnog filmsko ostvarenje, prvo live diskografsko izdanje, tri video spota i na koncu novi studijski album. Prošlog februara smo prvi put ušli u studio gdje smo snimili mnogo ideja koje su se njedrile upravo na svim putovanjima koja su iza nas, na sceni, u bliskom dodiru sa našom poštovanom publikom. Nakon toga, svaki kratki predah od koncertnih aktivnosti iskoristili smo za kreatvini rad u studiju i finaliziranju novog albuma, za koji moram otkriti da je u završnoj fazi realizacije. Shodno tome da smo kolektivno izuzetni radoholici, odlučili smo odmah nakon završetka koncertne turneje „Zukva“ krenuti na nova putovanja gdje nas sasvim sigurno čekaju jedinstvena iskustva, i publika koju tek treba da otkrijemo i čija srca sevdahom želimo da dotaknemo. Kao i svaki put do sada, koncertnu godinu počinjemo u našoj Bosni i Hercegovini, a na sceni, pored članova benda i naših dama Naide i Suzan, će nam se pridružiti i gostujući muzičari iz Turske koji su ranije svoje note upisali na našem novom disku“ izjavio je pijanista benda Neven Tunjić.
Nakon koncerata u Sarajevu, Tuzli i Zenici, bend najavljuje koncerte u Beču, Pragu, Istanbulu, Dubrovniku, Rijeci, Locarnu, Frankfurtu, Linzu, Sežani, Domžalu, i mnogim drugim gradovima.

Ulaznice za koncert u Tuzli dostupne su već od danas na blagajni BKC-a, svakim radnim danom od 8 do 15 sati, te CD shopu „Mido“ i „Sejo i Vili“. Rezervacije ulaznice na broj telefona 035 311 070

Više informacija o aktivnostim Divanhane možete pronaći na službenoj stranici benda www.divanhana.ba

Na vrh