Zabava

Dino Muharemović otkrio kako je nastao hit “Prvi poljubac”

Poznati bh. autor Dino Muharemović kroz nekoliko decenija uspješnog rada sarađivao je sa najzvučnijim imenima domaće i regionalne scene.

 

Dino je napisao brojne hitove, a samo neki od njih su “Prvi poljubac”, “Požuri”, “Stara kuća” (Halid Bešlić), “Kad varaš ti” (Toše Proeski), “Kasno će biti kasnije” (Šerif Konjević), “Dodirni me slučajno” (Massimo Savić), “Duše su se srele” (Nina Badrić i Mirza Šoljanin), “Ima mjesec” (Enes Begović), “Osluškujem” (Slađana Mandić), “Mostarska” (Adnan Jakupović)…

 

–  U karijeri sam napisao mnogo dobrih pjesama. Svaka od njih mi je draga na svoj način, a svaka ima svoju priču i anegdotu. Nedavno je bilo punih 20 godina od kada je objavljen “Prvi poljubac” u izvođenju naše legende Halida Bešlića. Ova pjesma je nastala nakon novogodišnje proslave 2001. godine. Dernek, atmosfera, svi se ljube i čestitaju… Neki su se i prvi put poljubili. Sutradan sam sjeo i uzeo papir i napisao stihove: Prvi poljubac davno zaboravljen, prvi dernek ko zna gdje je, zagrli me i tiho se privuci, da mi suzu ne vide…. Nedavno mi je prijatelj u sarajevskom restoranu Trokut poklonio majicu sa stihovima “Prvog poljupca” i ona zauzima posebno mjesto sa mojim nagradama i priznanjima – kaže Dino Muharemović.

Na vrh