Zdravlje

Dijeta koja uključuje slatkiše je idealna za sve sladokusce!

Dijete mogu da budu baš zahtjevne. One uključuju odricanje, i zato su postale odbojne za mnoge ljude. Jedna od namirnica koju često zaželimo kada smo na dijeti jeste čokolada ili neki drugi slatkiš. Možemo da živimo bez slatkiša, ali nema potrebe da ih se odričemo u potpunosti kako bismo smršali.

 

 

U nastavku saznajte sve o dijeti u kojoj smiju da se jedu slatkiši!

Ako niste alergični na čokoladu, ne postoji ni jedan mogući razlog da je ne jedete. Osim, ako je ne volite, naravno. Znam da vam je briga o kilogramima trenutno na prvom mjestu i želite što prije da smršate. Spremni na nove rutine, zelene obroke i izbjegavanje ukusne hrane. Da li mora dijeta da izgleda baš tako? Ne, uopšte.

 

Dok smo na dijeti, patimo za slatkišima i sakrivamo ih po kući

I dok mnogi bježe od dijeta baš zbog izbjegavanja slatkiša, drugi jedva čekaju da smršaju, pa da pojedu nešto slatko. Potrebno je dosta strpljenja i snage da odolimo omiljenim slatkišima. Dok vi vježbate svoju disciplinu, tijelo je pod stresom, a vaš mozak konstantno razmišlja o tome kako trpi glad. Mnoge dijete propadaju baš zbog toga što ste gladni, a efektni dijeti ne mogu da se vide za jedan dan, jer ni kilogrami nisu došli preko noći.

 

 

Jedite slatkiše, i budite umjereni u tome

Istina je da slatkiši neće mnogo da pokvare dijete ako ste vi u tome umjereni. Umjesto da pojedete cijelu čokoladu, pojedite dva reda. Pojedite jedan kolač i tu stanite. Popijte jednu kafu sa šećerom, ali ne tri u toku dana. Takođe, trebalo bi da izbjegavate konzumiranje slatkiša u kasnim satima. Izaberite vrijeme posle ručka, i jedite slatkiš u tom vremenu.

 

Čokolade imaju u sebi masnoće, šećere i dosta kalorija. Zato su i ukusne. Ako pojedete red ili dva, to ne znači da će vaša dijeta propasti. Sa druge strane, ona nam daje malo energije i utiče na raspoloženje. Sve je u redu, samo nemojte da pojedete mnogo. Tokom dana, pod pretpostavkom da vježbate i da ste fizički aktivni, spržićete kalorije od popodnevnog slatkiša.

 

 

Ako volite crnu čokoladu, budite bez brige

Crna čokolada je jednako ukusna kao i mliječna. Ona je napravljena od mnogo više kakaa i nećete moći mnogo da je pojedete. Poslije nje, neće vam se jesti neki drugi slatkiši, tako da je odlična za dijete. Istraživanja su pokazala da ćete poslije ovog slatkiša, jesti mnogo manje, i da to važi i za muškarce i za žene. Probajte, pa vidite i sami.

 

Dok crna čokolada podstiče osjećaj sitosti, vi možete da isplanirate slijedeći obrok koji će biti malo zdraviji, zar ne? Kad smo kod slatkiša i dužih dijeta, uvijek možete da izaberete slatkiše koji nemaju toliko masti u sebi, ali i ne morate, ako ih jedete po malo.

 

 

Brojanje kalorija – da li ne?

Zavisi samo od vas. Neko mrzi da broji kalorije, i to ga još više nervira kada pričamo o dijetama. Ima i ljudi koji vole da ih broje, pa instaliraju aplikacije koje su dosta slikovite i lake za upotrebu, kako bi imali uvid u to koliko su kalorija unijeli.

Okvirno, u redu je da unesete oko 100 slatkih kalorija, kako to ne bi uticalo na vašu dijetu. Najvažnije je da uživate u svakom zalogaju i da jedete polako. Zasladite se i uživajte u slatkišima, čak i kada ste na dijeti. Svakom slatkišu možete da dodate i malo voća, poput ananasa, banana ili jagoda, kako bi ukus bio još bogatiji.

Više nećete imati grižu savjesti kada jedete čokoladu ili neki drugi slatkiš, dok ste na dijeti. Ne morate da budete uskrećeni za stvari koje volite.

 

 

Komentari
Na vrh