Vijesti

Denial Ahmetović, Kemal Hasić, Azra Husarkić- pjevali za naše drugare

«Večer humanosti i dobrote-Nismo drugačiji» je humanitarni koncert održan u četvrtak (10.05.2018) u Univerzitetskoj dvorani Tuzla. Koncert je organizovan sa ciljem prikupljanja sredstava za liječenje mladog Tuzlaka Jasmina Zubčevića, te adaptaciju prostora za osobe sa poteškoćama  u razvoju i izgradnju pristupne rampe.

 

Glavne zvijezde večeri bili su djeca iz udruženja za osobe sa poteškoćama u razvoju koji su pjevali, plesali i divno se zabavljali, te time su ukrali slavu našim bosanskohercegovačkim muzičkim zvijezdama koje su nastupale, a to su Denial Ahmetović, Azra Husarkić i Kemal Hasić.  Zajedno se plesalo, pjevalo i svi su bili  isti što je bio i cilj pokazati ovim projektom, a naše zvijezde su ohrabrujućim govorom pokazali koliku podršku daju i koliko se podiže svijest kad su u pitanju osobe sa poteškoćama u razvoju. Djeca i osobe koje su različite, večeras su bili jednaki i ravnopravni sa svakom osobom u dvorani, što dokazuju njihova radosna lica, ples i tako mnogo ljubavi i dobrote koja je ispunjavala dvoranu.

 

Prikupljena sredstva će se iskoristiti u već određene namjere, a mali djelić fantastične atmosfere moguće je vidjeti na slikama.


Komentari
Na vrh