Politika

Demokratska fronta TK – U laži je kratak Slađan Ilić

Iako nas SDP TK i Slađan Ilić kao njihov reprezent u vlasti Federacije BiH mjesecima uporno ubjeđuju da će započeti putnu deblokadu i povezivanje Tuzle i Sarajeva brzom cestom, od toga očigledno nema ništa. Naime, nakon predaje Autocesta FBiH HDZ-u, novi direktor Denis Lasić demantuje Slađana Ilića, SDP parlamentarce i njihove navodne “grande projekte”. Iako Lasić duguje svoje direktorovanje snishodljivom isporučivanju pozicija HDZ-u od strane višedecenijskog parlamentarca Slađana Ilića, što njegov SDP naziva “kompromisom” a naša javnost teškom izdajom, direktor Lasić je grubo prekinuo koloplet neistina kojeg ovdašnji esdepeovci znaju počesto zaigrati u svojoj besposlenosti.

 

Dakle, HDZ-ov direktor Lasić u pismu Parlamentu FBiH demantuje koalicione partnere iz tuzlanskog SDP-a  (koji su mu predali tu važnu funkciju) izjavivši da nema nikakvih aktivnosti na ovom projektu, niti će ih biti iako je Vlada FBiH izdvojila 4,5 miliona KM za izradu projekta brze ceste još 21.12.2023 godine. Direktor Autocesta FBiH također navodi da čak do 2030. nije predviđen projekat brze ceste Sarajevo-Tuzla, te da je Nikšićeva nametnuta Vlada FBiH to istakla u svojoj Transportnoj strategiji.

 

Postavlja se pitanje, šta je sa 4,5 miliona KM koji su navodno izdvojeni, da li će biti preusmjereni za izgradnju putne infrastrukture u nekoj pustopoljini gdje HDZ apsolutno vlada, za NK Zrinjski ili možda za preusmjeravanje toka Radobolje ispred kuće Dragana Čovića? Kakogod da bude, u laži je kratak Slađo.

Kantonalni odbor Demokratske fronte Tuzlanskog kantona

Na vrh