Politika

Demokratska fronta svečanim prijemom u Sarajevu obilježila desetu godišnjicu osnivanja

Iako je Demokratska fronta osnovana 7. aprila 2013. godine, deseta godišnjica obilježena je, simbolično, na Dan pobjede nad fašizmom.
Generalni sekretar Demokratske fronte, Dženan Đonlagić, obraćajući se prisutnima, osvrnuo se na razvoj Stranke u prethodnih 10 godina.
“U prethodnim godinama, bilo je uspona i padova, ali uvijek u službi građana. Svi trebamo biti ponosni na ostvareno do sada, jer smo postali prepoznatljiv politički faktor u širenju ideje građanske države”, rekao je Đonlagić.
Željko Komšić, predsjednik i osnivač Demokratske fronte, u svom govoru, zahvalio se članicama i članovima Stranke na svemu postignutom kroz deset godina postojanja i rada u Demokratskoj fronti.
“Svako od nas pojedinačno pokretač je snage Demokratske fronte. Pokazali smo da zajedno, uz pravu ideju koju imamo, možemo postići mnogo toga. Znam da nije uvijek bilo lako, da je to iziskivalo mnogo odricanja i žrtve, ali zbog toga trebamo biti još ponosniji na ono što smo ostvarili”, rekao je predsjednik Komšić i zaključio: “Hvala vam što vas poznajem i što smo zajedno!”
Prije svečanog prijema, održana je i zajednička sjednica Glavnog odbora i Predsjedništva Demokratske fronte.
foto – DF
Na vrh