Politika

Demokratska fronta: Laži i zablude jeftinog populizma SDP-a TK

Obavještavamo građane Tuzlanskog kantona da je SDP svojom današnjom inicijativom o selektivnoj isplati pomoći u iznosu od 1080.00 KM isključivo budžetskim korisnicima imao opasne namjere s ciljem finansijske i političke destabilizacije Tuzlanskog kantona.

 

 

Naime, delegati u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine iz SDP-a (Dževad Hadžić i Slađan Ilić) nisu podržali implementaciju Zakona o pripadnosti javnih prihoda u ovoj godini oštetivši tako budžet Tuzlanskog kantona za cca 28.000.000 KM. Tom izdajom građana Tuzlanskog kantona koji su ih delegirali u Dom naroda Parlamenta Federacija Bosne i Hercegovine su onemogućili ovu i sve druge vidove pomoći za sve građane Tuzlanskog kantona.

 

Podsjetimo, na inicijativu Kluba Demokratske fronte povećana su sredstva svim budžetskim korisnicima, uvedene su porodiljske naknade u iznosu od 1000.00 KM, te su isplaćene i jednokratne pomoći penzionerima sa minimalnim penzijama.

 

 

Dakle, Klub Demokratske fronte je uradio više za građane Tuzlanskog kantona nego svi sazivi vlada pod vodstvom SDP-a i njihovih koalicionih partnera (PDA i HDZ), uvodeći naš kanton za vrijeme prošlog mandata u finansijsku i političku stabilnost.

 

Klub Demokratske fronte u Skupštini Tuzlanskog kantona će i u budućem periodu, kao i do sada, voditi odgovornu političku borbu za prava svih građana kao i za sistemsko i odgovorno poboljšanje materijalnog statusa svih budžetskih korisnika.

 

 

Klub Demokratske fronte u Skupštini TK-a

Komentari
Na vrh